Nie wiem czemu te moje swinie takie chorowite i skad te choroby lapia??? Teraz wygladaja na zdrowe, ale ta roznica mnie niepokoi. Moze nadmiar lekow tej malej zaszkodzil? Swinki nie sa rodzenstwem, ale sa w tym samym wieku.
 Nie wiem czemu te moje swinie takie chorowite i skad te choroby lapia??? Teraz wygladaja na zdrowe, ale ta roznica mnie niepokoi. Moze nadmiar lekow tej malej zaszkodzil? Swinki nie sa rodzenstwem, ale sa w tym samym wieku.

nie przetrwał tego niestety
  nie przetrwał tego niestety   ) Skoro jednak świnek rwie się do jedzenia
 ) Skoro jednak świnek rwie się do jedzenia   ale jednocześnie schudł ok. 200g w ciagu kilku miesięcy, to wydaje mi się, że trzeba byłoby ustalić przyczynę. Może ciągle przyjmowane leki również w jakiś sposób na to wpłynęły. Nie mam specjalistycznej wiedzy w tym zakresie, ale leki z pewnością odbijają się też na funlcjonowaniu wątroby, czy nerek zwierzaka, a z kolei nieprawidłowe działanie tych narządów pewnie może ogbjawiać się utratą wagi. Mam nadzieję, że dojdzie do siebie i przytyje trochę po zakonczeniu kuracji. Poleciłabym jednak ważyć często świniaka (nawet codziennie o podobnej porze) i gdyby jednak nadal tracił wagę, to niestety przyczyny chyba mogą być przeróżne  :confused Pewnie byłaby wtedy potrzebna jakaś diagnostyka.
  ale jednocześnie schudł ok. 200g w ciagu kilku miesięcy, to wydaje mi się, że trzeba byłoby ustalić przyczynę. Może ciągle przyjmowane leki również w jakiś sposób na to wpłynęły. Nie mam specjalistycznej wiedzy w tym zakresie, ale leki z pewnością odbijają się też na funlcjonowaniu wątroby, czy nerek zwierzaka, a z kolei nieprawidłowe działanie tych narządów pewnie może ogbjawiać się utratą wagi. Mam nadzieję, że dojdzie do siebie i przytyje trochę po zakonczeniu kuracji. Poleciłabym jednak ważyć często świniaka (nawet codziennie o podobnej porze) i gdyby jednak nadal tracił wagę, to niestety przyczyny chyba mogą być przeróżne  :confused Pewnie byłaby wtedy potrzebna jakaś diagnostyka. 
							Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 14 gości