Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

Witamina c dla nowonarodzonych świnek

Dział poświęcony prawidłowej diecie świnek morskich.
Emili123
Użytkownik
Świnki morskie: Snikers
Kontaktowanie:

Witamina c dla nowonarodzonych świnek

Postautor: Emili123 » 22 października 2024, 8:30

Witam. Kupiliśmy świnkę morską nie wiedząc, że jest w ciąży. Tydzień temu urodziła trzy prosiaczki, niestety jedno nie przeżyło :unsure: Dwie małe świnki codziennie przybierają na wadze są ruchliwe i mają apetyt. Moje pytanie jest, czy powinnam im podawać witaminę c? Mojej dużej śwince nie podawałam w kropelkach, ponieważ zjadała dużo naturalnej witaminy w pożywieniu, ale małe prosiaczki na razie dopiero zaczynają podgryzać i próbować jedzonka, dlatego mie wiem czy powinnam uzupełniać im witaminę c? Proszę o szybką odpowiedź

Awatar użytkownika

Awatar użytkownika
MajaiRosie
Użytkownik
Świnki morskie: Za TM: Rosie [*], Malibu [*], Pigwa [*], Baranek [*],
Moje stadko: Kahlua, Mercedes i Tequilla
Kontaktowanie:

Re: Witamina c dla nowonarodzonych świnek

Postautor: MajaiRosie » 22 października 2024, 10:26

Jeśli rozwijają się prawidłowo to nie trzeba. Czy sprawdziłaś już płeć świnek? Pamiętaj że przed ukończeniem przez nich 6 tygodni należy oddzielić samce od samic.

Emili123
Użytkownik
Świnki morskie: Snikers
Kontaktowanie:

Re: Witamina c dla nowonarodzonych świnek

Postautor: Emili123 » 23 października 2024, 20:02

Dziękuję za odpowiedź, płci świnek jeszcze nie sprawdzałam, na razie staram się je do siebie przyzwyczaić, na razie się trochę płoszą jak chcę je wziąść na ręce żeby je zważyć, ale dzisiaj zaczęły podgryzać suszone listki z mojej ręki