U mnie w zoologicznym ogólnie na osiedlu nie ma sianka Herbal Pets ani Herbal Farm itd. Są tylko : Vitapol, Vitakraft, Siano Ekologiczne i Sianko Łąkowe. Ja kupuję Vitapolu, ponieważ siano Vitakraft jest grube, a moja świnka woli cienkie. W sianku ekologicznym znalazłam robaki, a Sianko Łąkowe jest szaro-bure, a Nadia woli takie zielone.
Jeśli sianko jest szaro-bure to znaczy, że jest stare, złej jakości. Ja mam z łąki od babci, jest cienkie, zieloniutkie, pachnące, moja świnka je uwielbia...
Fajnie, ja przypomnę, że mieszkam w centrum miasta, nikt z mojej bliższej rodziny nie mieszka na wsi...nie mam wyboru i kupuję sianko z Vitapolu, bo jest cienkie, zielone i ładnie pachnie.
Philip praktycznie to próbował już wszystkie rodzaje sianek Ale kupuję mu tylko i wyłącznie sianko firmy Zuzala.Bardzo mu smakuje i to się liczy.Często,gdy kosimy trawę to ją suszymy później na słońcu,a ona się suszy przez kilka dni.Wystawiamy ją tylko jak jest słońce A gdy się wysuszy to Philip zajada się pysznym siankiem,a zarazem trawką
Ja kupuję w Kakadu i jestem zadowolona.To nie wina tej firmy tylko jak te sianko jest przechowywane w zoologu...Bo niestety,na niektórych zoologicznych to ręce opadają...
No właśnie ja też zauważyłam, że w niektórych siankach jest ziemia. Najprawdopodobniej jest to spowodowane tym, że kosiarki do siana koszą strasznie nisko (wiadomo, firmy chcą zaoszczędzić kosztem zwierzaków), dlatego ziemia znajduje się w sianku. Ale to bardzo łatwo można usunąć - jak wyjmujesz sianko z paczki, to je troszkę trzeba otrzepać i jest dobrze