Ruby Anger i Nugatka dziękuję za podpowiedzi

Dziękuję za pomoc ^^
Gucio01 pisze:Co do dietki może pomogę --> viewtopic.php?t=3475
nugatka napisała jak i co po koleinie pamiętam chyba na 4 tygodnie.
Co do zębów, może daj mu kolbę, i dużo siankai gałązki (nie wiem co dalej)
Nefele pisze:Ponadto czy powinnam mu jakoś wydzielić tę karmę? Do tej pory miał po prostu pełną do połowy miskę i jak chciał to podjadał. Oczywiście w klatce zawsze ma świeże siano i wodę a także dwa razy dziennie dostaje świeże warzywa z ogródka (w zależności od dnia dostaje):
- kawałek jabłka
- kawałek marchewki
- kawałek ogórka
- kawałek gruszki
- botwinę
- natkę pietruszki
- koperek
- liście z jabłoni i gruszy, wykiełkowany owies (chyba to się owies nazywa, albo żyto, nigdy nie pamiętam), liście truskawek, malin i jeżyn, porzeczek i borówki
- liście rzodkiewki
- sałatę
- mniszek lekarski i babkę lancetowatą, a także raz czy dwa kawałek liści chrzanu
Nefele pisze:Becia kilka postów wyżej pisałam, że Zulson to bardzo ruchliwa świnka i płci także nie pomyliłam... Gdy był mały miałam wątpliwości, kupowałam go nawet jako samicę, nawet weterynarz twierdził, że to samica, ale z biegiem czasu urosły mu nie podważalne dowody. Poza tym nie wiem skąd by miała wziąć się niespodzianka, powietrzem by się nie zapłodnił (gdyby nawet był samicą
)
Ruby Anger i Nugatka dziękuję za podpowiedzi. Gryzaki HP na 100% kupie! Postaram się też o to prasowane siano - wygląda super
. Ponadto w poniedziałek będę w większym mieście to też się postaram o jakąś lepszą karmę dla niego. Ale sama mam wątpliwości czy on jest jakiś otyły... Jest strasznie żywotny i skoczny. No ale dobra karma i gryzaki na pewno mu nie zaszkodzą
.
Dziękuję za pomoc ^^
Nefele pisze:- liście rzodkiewki noł, noł noł! rzodkiewki zawierają bardzo dużo szczawianów i można je podawać max. 1-2 razy w miesiącu!
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 73 gości