Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

Mlecz/mniszek lekarski

Dział poświęcony prawidłowej diecie świnek morskich.
Konto usunięte

Re: Mlecz/mniszek lekarski

Postautor: Konto usunięte » 19 września 2011, 22:44

kamilka1803 pisze:Nie poleca się dawania świnkom mrożonych warzyw. Tracą wszystkie wartości odżywcze. Zresztą po co zamrażać. Moja świnka najlepiej lubi wszystko świeże :) .
A cos to za pierdoly?Mamusia jak gotuje jarzynowa z mrozonki to nie smakuje?To po co niby robia mrozonki skoro traca wszelkie wartosci odzywcze?Szok jakie Wy czasem glupoty piszecie! :shock:

Awatar użytkownika

Awatar użytkownika
kamilka1803
Użytkownik
Świnki morskie: Leo.
Kontaktowanie:

Postautor: kamilka1803 » 20 września 2011, 13:50

Każdy ma swoją opinie ten temat. Ja nie lubię dawać nic mrożonego, nie popieram tego. A zresztą weterynarz mi mówił że lepiej podawać świeże warzywa. A i moja "mamusia" nie robi nigdy mrożonek.

Możecie mówić do mnie Kamila.

Konto usunięte

Postautor: Konto usunięte » 20 września 2011, 15:32

kamilka1803 pisze:Każdy ma swoją opinie ten temat. Ja nie lubię dawać nic mrożonego, nie popieram tego. A zresztą weterynarz mi mówił że lepiej podawać świeże warzywa. A i moja "mamusia" nie robi nigdy mrożonek.

Opinie mozesz miec,ale nie plec bzdur,ze traci wszelkie wartosci odzywcze,bo gdyby tak bylo nie mieli bysmy zamrazalek,bo po co?Mamy tu na forum biologow itp,ktorzy moga potwierdzic moje slowa,ze mrozenie nie pozbawia jedzenia wartosci odzywczych,natomiast to,ze traci(mniszek)jedrnosc to prawda i z tym sie zgadzam,ze jesli jest mozliwosc to lepszy jest swierzy,pytanie dotyczylo-czy mozna?Odpowiedz brzmi :tak!
Dodam jeszcze,zeby nie bylo na mnie:jesli mrozone to przed podaniem nalezy rozmrozic ,wysuszyc i doprowadzic do temperatury pokojowej

Awatar użytkownika
vagina_denata
Zasłużony
Świnki morskie: Lucek, Harley, Remek
Kontaktowanie:

Postautor: vagina_denata » 20 września 2011, 17:05

kamilka1803 pisze:Każdy ma swoją opinie ten temat. Ja nie lubię dawać nic mrożonego, nie popieram tego. A zresztą weterynarz mi mówił że lepiej podawać świeże warzywa. A i moja "mamusia" nie robi nigdy mrożonek.

Opinia opinią, ale "Tracą wszystkie wartości odżywcze" to nie opinia tylko bzdura wyssana z palca. Jak dla mnie możesz uważać mrożone warzywa za narzędzie szatana, ale wypisuj takich idiotyzmów. Tym bardziej, że post wyżej napisałam, że to nieprawda.

W orszak niech wierzy, kto nie wie gdzie idzie.

swinkowata14
Użytkownik
Świnki morskie: Gryzelka i Gryzelka Junior nazywana częściej Niunią :)
Kontaktowanie:

Postautor: swinkowata14 » 21 września 2011, 19:06

Pierwszy raz słyszę o zamrażaniu. Moja Gryźka najbardziej lubi surowce :-D A Niuni to obojętnie - ona wiąga nawet cekiny z mojej bluzki jak się zagapię :-D

Kocham Was, bo...
Jesteście kochane!
Jesteście super!
No i...tak słodko liżecie mi nosek! ;-]

Awatar użytkownika
vagina_denata
Zasłużony
Świnki morskie: Lucek, Harley, Remek
Kontaktowanie:

Postautor: vagina_denata » 21 września 2011, 20:59

Zamrożone i rozmrożone to też surowe :p Przestałyby być surowe gdyby je ugotować, usmażyć lub zapiec :p

W orszak niech wierzy, kto nie wie gdzie idzie.

Awatar użytkownika
Świnkowy poleca

Wróć do „Żywienie”