befana30 pisze:świnkawikamorska pisze:No powinno być tam właśnie napisane czy jakiś napis bądź tabela najlepiej świnka z jaką wagą ile .. itd.
Ja mojemu maluszkowi daje garstkę - dwie suchej karmy z wit C, marchewkę pokrojoną, wrzucam troszkę natki pietruszki i ewentualnie zmieniam warzywka dla jego menu, żeby się nie "znudził" a do tego dostaje plasterki jabłka pod wieczór..ma dostęp do sianka. Myślę, że takie diety są odpowiednieAle na prawdę dziwne...
Pozdrawiam.
A to ja mam taka generalna poradenie kroj w kosteczke zadnych warzyw, daj mu mozliwosc starcia zebow, bo np przy takiej marchewce jesli chce zjesc to najpierw w ruch ida siekacze, ktorymi musi scierac, odlamac kawalek a potem dopiero trzonowce, ktorymi miazdzy i przegryza
Moim zawsze zawiesze z pol korzenia marchewki miedzy prety i traktuja to jako taki gryzaczek
I polecam dynie czy arbuza ze skorka- najpierw cwaniaczki sie zabiora za scieranie twardej skorki pozostawiajac miazsz na koniec
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość