Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

Twoja karma [Wątek zbiorczy o karmach]

Dział poświęcony prawidłowej diecie świnek morskich.
Awatar użytkownika
Patrycja
Użytkownik
Świnki morskie: Lilly:)
Kontaktowanie:

Re: Twoja karma [Wątek zbiorczy o karmach]

Postautor: Patrycja » 17 listopada 2012, 18:43

nugatka pisze:A czy w tej nowej Crispy nie ma przypadkiem słonecznika?

nugatka nie ma słonecznika za to jest mnóstwo granulatu warzywnego i ziółek no i witaminki i białko,moje tak jedzą że micha pusta ;)

Awatar użytkownika

Awatar użytkownika
Patrycja
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Patrycja » 17 listopada 2012, 18:51

dimii pisze:Właśnie u mnie te chrupki zjadane są jako ostatnie :/
Mogłabyś polecić mi jakieś dobre, tanie karmy na animalii które mogłabym domieszać do CN? Ostatni planowałam zakupić 5kg CN i 2 kg Cpro,tylko boję się, że moje nie zjedzą granulatu : /

dimii nie polecam Cavi Pro mam osobiście jeszcze pół paczki i świnki tego nie lubią, dawałam do Cavi nature i mieszałam z czym się, dało ale za każdym razem lądowało to w koszu, więc te pół paczki które niby miały jeść zostało wyrzucone. Jak dla mnie też ładnie pachnąca karma ale bardzo twarda może dorosłe świnki by to jadły nie wiem moje tego nie lubią.Natomiast mogę polecić Tima Mega C fajne zgrabne wałeczki ładnie pachną i w miarę kruche ja ją jak mam też mieszam Cavią nature. Ostatnio rozmawiałam z hodowcą świnek na śląsku i na przykład polecono mi nowośc na rynku a mianowicie Dawrins pokarm dla świnki Magiczna Łąka lub Witaminowy Piknik fajna karma różne granulki i jest wit.C ,niema jej na animali.pl ale jest na elitezoo.pl ;)

Awatar użytkownika
Patrycja
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Patrycja » 17 listopada 2012, 18:54

zastanawiałam się tez na karmie Beaphar miał może ktoś? czytałam opinie na animali.pl i zdania są podzielone :distrustful:

Konto usunięte

Postautor: Konto usunięte » 17 listopada 2012, 19:04

Ja miałam Beaphar Care + i połowe paczki wyrzuciłam bo jeść tego nie chciały teraz kupuję Beaphar Xtravital i mieszam z VL i jedzą :)

Awatar użytkownika
vagina_denata
Zasłużony
Świnki morskie: Lucek, Harley, Remek
Kontaktowanie:

Postautor: vagina_denata » 17 listopada 2012, 19:09

Patrycja pisze:zastanawiałam się tez na karmie Beaphar miał może ktoś? czytałam opinie na animali.pl i zdania są podzielone :distrustful:

Nie pisz posta pod postem, to nie jest gg ani czat na fejsbuczku...

W orszak niech wierzy, kto nie wie gdzie idzie.

Awatar użytkownika
Patrycja
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Patrycja » 17 listopada 2012, 19:14

eMi a jak wygląda ta karma Xtravital z Beaphar? są to granulki czy jakaś mieszkanka ?

Awatar użytkownika
Fafka123
Użytkownik
Świnki morskie: Harry (Harold) oraz Inu (Mopek) , dwa kochane czupiradła ♥♥♥
Kontaktowanie:

Postautor: Fafka123 » 17 listopada 2012, 19:45

Szkoda że w moim zoologu gdzie kupowałam świnke nie było bardziej markowych karm niż Vitapol : / Panki najpierw wzięła taką normalną a ja z tego co słyszałam jest nieodpowiednia z powodu zawartych w niej ziaren . A więc zapytałam o te inne karmy jak Cavie , Verse lagi itp. ale ich niestety pani nie posiadała . Postanowiłam chociaż jakąś lepszą Vitapolu i kupiłam z serii PREMIUM . Wszystko fajnie : warzywka suszone , gałązki , jakieś granulaty - ok , ale niestety najgorsze z najgorszych co może byc w karmach - ziarna . Tylko jeden rodzaj ziarenek więc jedna , jedyna ćwiartka , maleńkiego plusika . Na szczęście moja świnka tego nie je ( zawsze wiekszośc znika a na dnie pozostaja ziarenka ) .

Obrazek
Jest szał,łapki urywa, ogórki latają

Awatar użytkownika
kin28
Moderator
Świnki morskie: Gizmula [*] Daisy [*] Coco [*] Ada [*] Lilo
Kontaktowanie:

Postautor: kin28 » 17 listopada 2012, 19:54

Ja miałam Beaphar Care + i świnią smakowało :) Zjadły całe 1,5kg :)
Fafka, dobrze, że świnka nie je ziaren, ale karmy Vitapolu i tak nie są dobre ;) Zamów na internecie, jeśli nie ma u Ciebie w zoologach :D

U mnie ciągle po staremu, na zmianę Cavia Nature, Complete, Beaphar Care + i Science Selective mieszana z Cavią pro :) Świnie jedzą i nie wybrzydzają :D Oczywiście zioła do tego dostają i suszonki.

Świnka to zwierzątko bardzo towarzyskie, znakomicie czuje się w towarzystwie pokarmu.

Konto usunięte

Postautor: Konto usunięte » 17 listopada 2012, 19:58

Moje to wybrzydlasy są im droższą karmę kupie tym gorzej im smakuje :D dlatego wybieram te średnie :tooth:

Awatar użytkownika
Świnkowy poleca