Zależy Ci na losie świnek morskich? Planujesz mieć nowego podopiecznego? Nie kupuj! Adoptuj! ADOPCJEhttp://swinkimorskie.eu/adopcje.php Jesteś zainteresowany adopcją? Pisz do mnie na PW lub na e-mail: [email protected]
Internetowo taniej, w sieciówkach drożej. Mnie np. skończyła się karma, a że mam wyjazd ze zwierzętami, to kupiłem 500g (a nie 20kg jak zwykle) za 26zł (Cavia Complete). I nie narzekam. Wiem co jest dobre i zdrowe dla nich.
Ja również jakiś czas podawałam moim świniaczkom Cavia Complete, ale nie chcieli tego wg jeść ;( Raz narzeczony kupił karmę na wagę i zajadały, nie chciały odejść od miski. Nie wiem jak je przekonać do Cavii ;(
CC to bardzo dobra karma a tą na wagę świnki jedzą bo jest nie zdrowa - fast food. My np. też czasem zamiast sałatki czy zdrowego posiłku lubimy zjeść hamburgera. Świnki mają podobnie. Nie wiem czemu tak jest u Ciebie. Moje prosiaki nie znoszą sztucznych karm (Harry jadł kiedyś Vitapol Premium - wyjadał tylko granulki, rodzice kupili pod moją nieobecność animalsa - nie ruszały), CC znika w mgnieniu oka. Jedno jest pewne - szukaj innych karm i nie podawaj tej na wagę. Kup na przykład Cavia Nature - wiele świnek ją uwielbia no i nie jest pod postacią granulek a moze być też tak, że Twoje świnki nie lubią tego typu karmy.
Na przykład moja świnka jednolitych granulatów (tylko VL Cavia Pro, VL Cavia Complete) nie je. Woli coś bardziej rozmaitego w wyglądzie i, podejrzewam, smaku - np. kocha VL Cavia Nature, polecam
Miałam dwa razy ich kolby (lucerna i marchewka), ale tak szczerze mówiąc skład i karm i przysmaków tyłka nie urywa. Wszędzie wpychają mnóstwo ziaren, a to nie jest jedzenie dla świnek.