Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

Czekolada?

Dział poświęcony prawidłowej diecie świnek morskich.
Konto usunięte

Re: CZEKOLADA?!

Postautor: Konto usunięte » 29 października 2010, 18:56

Jezu ludzie dajecie jakis czekoladki wszycy ci odradzaja a ty ,ze sprubujemy herbatniki kup snicersa i daj swince moze bedzie uwielbiaaala .Czy stwierdzenie ,ze swinki sa ROSLINOZERNE nic dla was nie znaczy ? a nie wszyskozerne to ogromna roznica :wsciekly: chcecie zeby waza swinka byla gruba? prosze bardzo duzo ziaren ,czekoladki,ciasteczka pewnie Pyszasta dalej,dajej dobrze ci idzie :znudzony:

Awatar użytkownika

Sandi
Użytkownik
Świnki morskie: nie posiadam świnki.
Kontaktowanie:

Postautor: Sandi » 2 listopada 2010, 19:33

Dla mnie znaczy bardzo wiele, że moja świnka jest ROŚLINOŻERNA, i dla tego dostaje tylko swoją karmę,owoce i warzywa , trawkę, sianko, wodę i kolby. Ale raz na miesiąc, kawalątek herbatniczka nic nie zaszkodzi. A że Nadii nic po nim nie jest, to chyba mogę go podawać ?!

Ola [*] - będziemy pamiętać.

Awatar użytkownika
Karl Ruger
Użytkownik
Świnki morskie: Luna & Blanka
Kontaktowanie:

Postautor: Karl Ruger » 3 listopada 2010, 10:03

Sefanu$ , może tak łagodniej, co?
Ja daję świnkom takie ,,dodatki" tylko na święta i urodziny. Specjalne okazje. Jeśli świnka piszczy jak widzi czekoladę to nie jedz jej przy śwince- proste.

Obrazek

Living is easy with eyes closed.

Awatar użytkownika
Chochlik
Użytkownik
Świnki morskie: Bella
Edward[*]
Kontaktowanie:

Postautor: Chochlik » 3 listopada 2010, 21:40

Nie wiem jak to z tymi herbatnikami. Wydaje mi się, że jak jej nie zaszkodziły to nic jej nie powinno być, ale, że ja jestem przewrazliwiona to nie daje swnkowi typowo ludzkiego jedzenia.

Jeśli ktoś nie umie uszanować zwierząt znaczy to, że nie zasługuje na miano człowieka...

Konto usunięte

Postautor: Konto usunięte » 4 listopada 2010, 15:29

Ale ludzie ile heratnik ma maki i innych rzeczy nieodpowiednich tak jak napisalam nazwa ROSLINOZERNE nic wam nie mowi?

Awatar użytkownika
Karl Ruger
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Karl Ruger » 5 listopada 2010, 18:34

Powtarzam drugi raz- łagodniej.

Nie daje się świnkom herbatników, ciastek, a tym bardziej czekolady. Ale mała ilość nie powinna zaszkodzić, co nie znaczy że mamy dać bo nie zaszkodzi.

Obrazek

Konto usunięte

Postautor: Konto usunięte » 6 listopada 2010, 12:03

Czy jak napisze ROSLINOZERNE to to tak zle i lagodniej ? Tylko nie lubie ludzi ktorym tlumaczysz to jest zle a ten ktos to daje :zdezorientowany:

Awatar użytkownika
Karl Ruger
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Karl Ruger » 7 listopada 2010, 17:42

Stefanu$ ty w ogóle jesteś dziwny. Czy gdzieś napisałyśmy, że ,,Świnkom nie zaszkodzi, dawaj ile chcesz, proszę, twoja świnka nie zachoruje!" :zdziwiony: Naprawdę, wkurza mnie twoje zachowanie.

Obrazek

Konto usunięte

Postautor: Konto usunięte » 7 listopada 2010, 18:49

Jak cos dziwna nie dziwny :zdezorientowany: Jej wyrazisz opinie ,ze cos ci sie nie podoba bo to szkodzi prosiakom to odrazu : Stefanu$ wkurza mnie twoje zachowanie .Ludzie wyluzka ... :zdziwiony:

swinkowski
Użytkownik
Świnki morskie: Filek
Kontaktowanie:

Postautor: swinkowski » 8 listopada 2010, 18:57

Ale moi drodzy!!!!!!! Uspokujcie się! Naszym zadaniem bylo tylko dac Pyszastej rady w tej spraiwe, a nie kłócić się bez przerwy! :tak: :wsciekly: Ona juz wie co ma zrobić! Nie bedzie dawac swince czekolady i koniec! Zrozumcie! :) :wsciekly: xP :D :D :D

http://sims3zwierzaki.pl/index.php/pl/praca/2206 - kliknij "jestem za" przez 4 dni codziennie!

Awatar użytkownika
Świnkowy poleca

Wróć do „Żywienie”