Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

Twoja karma [Wątek zbiorczy o karmach]

Dział poświęcony prawidłowej diecie świnek morskich.
Awatar użytkownika
nugatka
Zasłużony
Kontaktowanie:

Re: Twoja karma [Wątek zbiorczy o karmach]

Postautor: nugatka » 12 września 2012, 22:13

Kilka postów wyżej pisałam, co sądzę na temat Greenwoods, moi jedzą.

Awatar użytkownika

Awatar użytkownika
elvirka96.n
Użytkownik
Świnki morskie: mały,gładkowłosy milutki Pikuś

Postautor: elvirka96.n » 11 października 2012, 14:21

Ja narazie nie mam karmy i daję mojemu Pikusiowi dla chomików bo jak byłam w sklepie to nie było a sklep daleko.Mam tylko 1 sklep w mieście i bardzo mały i czy są jakieś karmy które są nie dobre lub o których macie złe zdanie albo takie co mają za mało witamin itp.
Jeżeli tak to napiszcie ich nazwy

Nie każdy kto ma zwierzę,lubi zwierzęta.Niektórzy mają je tylko dla zabawy.PAMIĘTAJ!!!ZWIERZĘTA TO NIE ZABAWKI I NIE MOŻNA SIĘ NIMI BAWIĆ.ONE TEŻ MAJĄ UCZUCIA I CHCĄ BYĆ KOCHANE.NIE RÓB IM KRZYWDY!!!

Awatar użytkownika
kin28
Moderator
Świnki morskie: Gizmula [*] Daisy [*] Coco [*] Ada [*] Lilo
Kontaktowanie:

Postautor: kin28 » 11 października 2012, 15:14

elvirka96.n pisze:czy są jakieś karmy które są nie dobre lub o których macie złe zdanie albo takie co mają za mało witamin itp.

Megan, Vitapol, Animals, Dako-art, oraz wszystkie, które mają sporo ziaren w składzie.

Świnka to zwierzątko bardzo towarzyskie, znakomicie czuje się w towarzystwie pokarmu.

Awatar użytkownika
elvirka96.n
Użytkownik

Postautor: elvirka96.n » 11 października 2012, 15:18

aha,ale świnki nie mogą jeść ziaren,a są takie karmy z ziarnami?

Nie każdy kto ma zwierzę,lubi zwierzęta.Niektórzy mają je tylko dla zabawy.PAMIĘTAJ!!!ZWIERZĘTA TO NIE ZABAWKI I NIE MOŻNA SIĘ NIMI BAWIĆ.ONE TEŻ MAJĄ UCZUCIA I CHCĄ BYĆ KOCHANE.NIE RÓB IM KRZYWDY!!!

Awatar użytkownika
kin28
Moderator
Świnki morskie: Gizmula [*] Daisy [*] Coco [*] Ada [*] Lilo
Kontaktowanie:

Postautor: kin28 » 11 października 2012, 15:21

Są. I to dużo. Jak kupujesz karmę, to zwróć uwagę ile ma w sobie % ziaren. Najlepiej, jak 0% ;) I ile ma włókien i Witaminy C, nie pamiętam ile włókien minimum, ale witaminki im więcej tym lepiej. I nie sugeruj się pięknym opakowaniem z napisem "Dużo witaminy C", bo to nie koniecznie prawda ;) Najlepsze są karmy z Versele Lagi - cavia nature i cavia complete :)

Świnka to zwierzątko bardzo towarzyskie, znakomicie czuje się w towarzystwie pokarmu.

Awatar użytkownika
elvirka96.n
Użytkownik

Postautor: elvirka96.n » 11 października 2012, 15:31

aha ale u mnie trudno pewnie będzie za taką karmą-Verse Lagi-cavia nature i cavia complete.Nie wiem czy u mnie wogóle jest karma.A jak nie to poszukam trochę dalej od siebie albo w internecie

Awatar użytkownika
nugatka
Zasłużony
Kontaktowanie:

Postautor: nugatka » 11 października 2012, 15:34

Sorry, ale najpierw powinnaś kupić karmę, a potem świnkę. Karmisz świnkę chomiczą karmą, co może się dla niej okazać zabójcze. Weź dziewczyno działaj, bo od kilku dni wypisuje to samo, już dawno byś kupiła, jakbyś się postarała. Jak chcesz, żeby Ci świnka umarła, to dalej karm ją chomiczą karmą...

Awatar użytkownika
nugatka
Zasłużony
Kontaktowanie:

Postautor: nugatka » 11 października 2012, 15:39

Dlaczego niby Tima Mega C - bardziej uzupełniająca? Timę i Greenwoods, póki co można kupić tylko w zooplusie.

Konto usunięte

Postautor: Konto usunięte » 11 października 2012, 15:43

nugatka pisze:Dlaczego niby Tima Mega C - bardziej uzupełniająca? Timę i Greenwoods, póki co można kupić tylko w zooplusie.

W stacjonarnych nie ma? :distrustful: Ja za bardzo się nie orientuje, bo nie bywam w stacjonarnych.
Uważam, że karma uzupełniająca dlatego, że może nie smakować świnkom przez swoją wysoką zawartość wit. C ;) Z domieszką innej, lepiej szło by im jedzenie.

Awatar użytkownika
Świnkowy poleca