Przygotowuje się do zakupu bądź adopcji dwóch swinek. Potrzebuje pomocy w rozpisaniu diety, ponieważ chce aby wszystko już było gotowe w dniu przyjęcia swinek. Poniżej podaję rozpiske jaką zrobiłem, jednak wolę się dowiedzieć od doświadczonych posiadaczy swinek, co jest dobre A co złe. W rozpisce nie uwzglednilem siana ani wody, ponieważ będą one cały czas. Co do warzyw, to będę chciał podawać zgodnie z ich naturalnym występowaniem aby były świeże.
Poniedziałek:
1) śniadanie - liść koniczyny, ziele skrzypu polnego, liść mniszka lekarskiego
2) obiad - versele laga, suszone pomidory, kulki z marchwi
3) kolacja - marchewka, burak, papryka
Wtorek:
1) śniadanie - Ziele skrzypu polnego, ziele topinamburu, liść babki szerokolistnej
2) obiad - Versele laga, groszek w płatkach, suszony burak
3) kolacja - pietruszka, ogórek, marchewka
Środa:
1) śniadanie- ziele topinamburu, ziele koniczyny, liść lipy
2) obiad - versele laga, suszony brokuł, suszony topinambur
3) kolacja - burak, papryka, pietruszka
Czwartek:
1) śniadanie- liść mniszka lekarskiego, ziele koniczyny, liść lipy
2) obiad - versele laga, groszek w płatkach, suszony pomidor
3) kolacja - ogórek, marchewka, burak
Piątek:
1) śniadanie - liść babki szerokolistnej, ziele skrzypu polnego, liść lipy
2) obiad - versele laga, suszony topinambur, kulki z marchwi
3) kolacja - papryka, pietruszka, ogórek
Sobota:
1) śniadanie - liść lipy, ziele topinamburu, liść mniszka lekarskiego
2) obiad - versele laga, suszony burak, suszony brokuł
3) kolacja - marchewka, burak, papryka
Niedziela:
1) śniadanie - babka lancetowata, liść maliny, lisc truskawki
2) obiad - versele laga, suszony banan, suszone jabłko
3) kolacja - pietruszka, ogórek, marchewka
PROSZE NIE WYZYWAC GDY COS W ROZPISCE BEDZIE NIE TAK. DLATEGO PYTAM SIE NA FORUM, ABY WSZYSTKIE NIEDOSKONALOSCI WYELIMINOWAC
WSZYSTKIE PORCJE BEDA DAWANE PROPORCJONALNIE DO WIEKU/WAGI/WIELKOSCI SWINKI