mycha2502 pisze:Mam świnkę od dwóch miesięcy i do tej pory dawałam jej karmę naturalis Junior Ginny Pig. Teraz ma już pół roku - która karma będzie teraz dla niej najlepsza. Dodam że z tej karmy naturalis je praktycznie tylko suszona marchewkę i granulat , natomiast suszonych ziół nie lubi. Kupowałam też suszone zioła z innej firmy i też nie je. Przy okazji podpowiedzcie proszę czy jeśli je tylko ogórek natkę pietruszki sałatę owoce, to dawać jej codziennie to samo? Próbowałam już dawać marchewkę buraki paprykę, no różne rzeczy.... a może macie sposoby na rozszerzemie diety?
MajaiRosie pisze:mycha2502 pisze:Mam świnkę od dwóch miesięcy i do tej pory dawałam jej karmę naturalis Junior Ginny Pig. Teraz ma już pół roku - która karma będzie teraz dla niej najlepsza. Dodam że z tej karmy naturalis je praktycznie tylko suszona marchewkę i granulat , natomiast suszonych ziół nie lubi. Kupowałam też suszone zioła z innej firmy i też nie je. Przy okazji podpowiedzcie proszę czy jeśli je tylko ogórek natkę pietruszki sałatę owoce, to dawać jej codziennie to samo? Próbowałam już dawać marchewkę buraki paprykę, no różne rzeczy.... a może macie sposoby na rozszerzemie diety?
Dla dorosłych świnek najlepiej podawać Versele Laga Cavia Complete. Żadnego warzywa nie podajemy codziennie, owoc to jeden na tydzieńSałatę mogą tylko rzymską, więc jeśli podajesz masłową czy lodową to zaprzestań. Od nadmiaru pietruszki możesz zepsuć jej nerki, a od owoców rośnie poziom cukru. Czy świnka jest sama? Zwykle samotne świnki są wybredne, również może to być oznaką depresji z samotności.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości