Tylko tak wspomnę - owszem, większość mieszanek dla gryzoni ma podobne składy, wręcz nawet często takie same lub różniące się tylko jednym/dwoma elementami, jednak też trzeba sobie porównywać skład analityczny i tego typu kwestie. Na opakowaniach Herbal Pets, które jak widziałam ze zdjęcia kupujesz, jest zaznaczone, dla jakich gryzoni przeznaczone są konkretne mieszanki, z kolei na opakowaniach innych firm także jest informacja typu "dla królików i wszystkich gryzoni". Ostatnio miałam problem z tym, że świnki koniecznie domagały się "Gryziółki" z Herbal Pets (jest to mieszanka przeznaczona dla szynszyli i koszatniczek), którą podaję koszkom. Postanowiłam zapytać producenta - okazało się, że owszem, mogę prosiaczkom podać, ale w niewielkich ilościach i niezbyt często, ponieważ mieszanka zawiera bardzo dużo wapnia, którego nadmiar może znacznie obciążyć świnki. Ale nie ma co popadać w skrajności, najlepiej dużo czytać na temat ziół i ich właściwości, porównywać składy produktów, wybierać dobre sklepy zoologiczne (jedna z forumowiczek prowadzi bardzo fajny, z wieloma użytecznymi poradami i wskazówkami dotyczącymi suszków i nie tylko), a w razie wątpliwości - pytać