Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

2 świnki do klatki?

Dyskusje związane z głównym lokum świnki morskiej.
julian15715
Użytkownik
Kontaktowanie:

2 świnki do klatki?

Postautor: julian15715 » 7 stycznia 2014, 19:29

A więc tak mam świnkę jest jeszcze mała jak na zdjęciu i koleżanka mojej mamy ma świnkę do oddania ponieważ jej syn ma alergie :( i ona powiedziała że jakbyśmy chcieli to może nam ją oddać bo ona ją teraz trzyma w piwnicy :shock: moja klatka ma wymiary 56cm- długość i 34cm- szerokość. I moje pytanie jest takie czy mam przygarnąć tą świnkę dla mojej?
Załączniki
Obraz 015.jpg

Awatar użytkownika

Awatar użytkownika
kin28
Moderator
Świnki morskie: Gizmula [*] Daisy [*] Coco [*] Ada [*] Lilo
Kontaktowanie:

Re: 2 świnki do klatki?

Postautor: kin28 » 7 stycznia 2014, 19:39

Po 1 - klatka, którą posiadasz jest sporo za mała nawet dla jednej świnki. Minimum to 70-80cm, na jednego prosiaka. Po 2 - świnki to zwierzaki stadne, więc jak najbardziej możesz przygarnąć świnkę, tylko pamiętaj, żeby koniecznie była tej samej płci no i klatka 100cm, jeżeli mowa o dwóch świnkach.

Świnka to zwierzątko bardzo towarzyskie, znakomicie czuje się w towarzystwie pokarmu.

Awatar użytkownika
klaudyna50
Użytkownik
Świnki morskie: MELA I FRANKA
Kontaktowanie:

Postautor: klaudyna50 » 8 stycznia 2014, 15:39

Ja mam klatkę mniej więcej 120x60 i mam dwie świnki. Myślę ze powinieneś kupić większą klatkę lub nie przygarniać nowego zwierzaka.

Awatar użytkownika
Patrycja
Użytkownik
Świnki morskie: Lilly:)
Kontaktowanie:

Postautor: Patrycja » 8 stycznia 2014, 21:12

A ja uważam że w zupełności klatka 100cm jest jak najbardziej odpowiednia dla dwuch świnek.Nie kupuj 120 -tki bo jest to bardzo duża klata i zajmuje duzo miejsca w mieszkaniu.Ja mam 100-tkę i moje świnki mają półeczkę z panela i w zupełności mają dosyć wolnej przestrzeni.Ważne aby druga świnka była tej samej płci.A tak zapytam z ciekawości gdzie ją kupiłeś bo widac że taka okrąglutka utuczona prosinka z tej twojej świneczki no i ładna jest czy to samiczka?

Awatar użytkownika
Sensibles
Zasłużony
Świnki morskie: Xsara [*], Funiek
Kontaktowanie:

Postautor: Sensibles » 11 stycznia 2014, 23:45

Czy ja wiem, czy ona taka utuczona i okrąglutka? Nie podejrzewałabym, że jest w ciąży, moja też tak wygląda :P

A co do tematu - klatka, którą posiadasz, jest za mała, ale jednak najpierw jak najszybciej przygarnęłabym zwierzaka, bo tamta świnka jest trzymana w o wiele gorszych warunkach, a później poszukała jakiejś większej klatki. Nawet używanej, można czasem dobrze trafić na okazję i kupić za niewielką sumę, poszukaj. I musisz je najpierw jakoś połączyć - na pewno nie w klatce, dlatego pomyśl, gdzie świnka przygarnięta będzie mieszkać na czas łączenia.

Idąc cmentarną aleją szukam Ciebie, mój przyjacielu.

julian15715
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: julian15715 » 12 stycznia 2014, 13:13

Wy mnie nawet nie straszcie że ona w ciąży jest :D Dzisiaj mi się śniło że urodziła 2 prosiaczki :distrustful: Kupiłem ją w zoologicznym ale podobno dopiero co przyjechały i świnka jeszcze młoda ;) Zorganizuje jakąś większą klatkę. :)

Awatar użytkownika
Świnkowy poleca