Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

Która klatka najlepsza dla ilu swinek?

Dyskusje związane z głównym lokum świnki morskiej.
Ana
Użytkownik
Świnki morskie: Funcia, Kevinek[*]
Kontaktowanie:

Re: Klatka czy akwarium.Co lepsze??

Postautor: Ana » 17 marca 2010, 20:11

Ja mam klatkę, uważam, że jest praktyczniejsza w zmianie ściółki. Popieram też to co napisała Karena.

Awatar użytkownika

Anonymous

Jaka klatka?

Postautor: Anonymous » 25 marca 2010, 17:47

Witam. Chciałabym się dowiedzieć jaka klatka najlepsza dla świnki morskiej (chodzi o wymiary klatki). Świnka mierzy 15 cm (długość) a szerokość to ok.8cm. W klatce musze zmieścić dość spory domek, miseczke i dwie kolby. Proszę o szybką odpowiedź. Dzięki :) :)

kasia122
Użytkownik
Kontaktowanie:

Re: Jaka klatka?

Postautor: kasia122 » 26 marca 2010, 20:54

Moje świnki mają klatki o wymiarach ok. 30x60 i niestety ten rozmiar jest przeważnie największym w sklepie. Niestety, bo myślę, że Ci przydałaby się większa. Ale nie martw się, i na to znajdzie się sposób :) . Przecież zawsze możesz zrobić własną klatkę! Wtedy możesz ją sama zaprojektować. http://swinkimorskie.org/img/mieszkanie/czysto.jpg http://pu.i.wp.pl/?k=NTcxMjI4MzEsODQxODk5&f=willa.jpg - to 2 linki do zdkęć własnoręcznie zrobionych klatek. Jeśli chcesz się dowiedzieć, jak je wykonywać przeszukaj różne blogi i strony o świnkach na internecie. Na pewno coś o tym znajdziesz! ;)

Anonymous

Klatka 60x30x30

Postautor: Anonymous » 28 marca 2010, 21:38

Witam wszystkich. Chciałabym się dowiedzieć co sądzicie o pomyśle by świnka morska zamieszkała w klatce takiej jak w tytule czyli 60x30x30. Na wybiegu byłaby od około 14 do 22. w weekendy cały czas. cierpiałaby czy nie? pzdr. na świnkofanów :D

Karena
Użytkownik
Kontaktowanie:

Re: Klatka 60x30x30

Postautor: Karena » 29 marca 2010, 10:03

Jeżeli będzie miała tyle wybiegu, co piszesz, to myślę, że krzywda jej się nie stanie w 60-tce. :)

1diamond1
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: 1diamond1 » 10 kwietnia 2010, 21:36

Hej. chciałabym kupić dwie świnki sheltie, jak narazie zbieram wyposażenie;] kupiłam klatkę o wymiarach 70cm x 40cm ale teraz zastanawiam się czy jak świnki z czasem dorosną to czy taka klatka nie będzie zbyt mała :zdezorientowany:

Awatar użytkownika
Guffi
Zasłużony
Świnki morskie: Sprite, Coffee, Topanga[*], Amimoto
Kontaktowanie:

Postautor: Guffi » 11 kwietnia 2010, 10:18

Zdecydowanie będzie zbyt mała. Chyba, że będzie cały czas otwarta, będzie służyć tylko jako ubikacja/sypialnia/kryjówka, a świnki będą miały duży wybieg.

Karena
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Karena » 11 kwietnia 2010, 11:56

Dla 2 świnek od 100 do 120-tki, zależy ile będą miały wybiegów.

Anonymous

Re: Co jest lepsze dla świnki morskiej:akwarium czy klatka?

Postautor: Anonymous » 11 kwietnia 2010, 15:08

Ja wole akwarium tak jak kolezanka .Nie smieci i co wy mowicie latwiej sie akwarium sprzata niz klatke.Ja osobiscie wole klatke i all polecam

Anonymous

Czy to akwarium jest za małe

Postautor: Anonymous » 11 kwietnia 2010, 15:15

Na wstępie witam all bo jestem nowy na tym forum.
1. Pytanie mianowicie czy to akwarium jest za małe (Proszę nie pisać kup klatkę,lepsza klatka) nizej macie screena

Obrazek

2.Moja świnka nie pije czy to źle daje jej trawy i sałaty ,ogórka to może przez to, że je warzywa bogate w wodę

Awatar użytkownika
Świnkowy poleca