Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

Klatki naszych swinek-galerie

Dyskusje związane z głównym lokum świnki morskiej.
sloneczko
Użytkownik
Kontaktowanie:

Re: Klatki naszych swinek-galerie

Postautor: sloneczko » 26 sierpnia 2012, 21:36

dimii pisze:A jakie są wymiary obydwu klatek? Wywal wapienko
klatka 80 oraz klatka 60.Wapienko bylo do scierania zebow ale i tak tego nie ruszaja. Faktycznie juz wczeniej mialam je wyrzucic.
dimii pisze: Dwie kuwety są potrzebne?
Tak, ponieważ sikaja wlasnie w tych rogach oraz pomiedzy kuwetami, czyli na brzegu calej szerokosci z tej jednej strony. Przydala by sie jedna kuweta na cala ta czesc ale nie widzialam czegos takiego, wiec maja jeszcze trzecia pomiedzy tymi dwoma , ktora wyjmuje takze na wybieg. Z kuwetami łatwiej utrzymac czystosc.
Jesli chodzi o mostek to jest malutki i nie mozna pod nim zrobic legowiska, czasem wchodza na niego a najczesciej bawia sie w przesowanie go. Legowisko maja na hamaku, pod hamakiem. Do tych klatek dolaczone sa "jadalnio-sypialnie" i wlasnie w owej "sypialni" najczesciej leżą, jest to poprostu domkiem.Osobiscie niebardzo go lubie :) bo kiedy w nim sa to nie widac jak sie super wyleguja :)

Awatar użytkownika

Konto usunięte

Postautor: Konto usunięte » 27 sierpnia 2012, 8:02

Aaaa, teraz widzę że są trzy kuwety :lol: No, to wapienko wywal, a po za tym to nawet mi się podoba :) A nie lepiej byłoby połączyć klatki wzdłuż? Zawsze lepiej, jak klatka jest długa, a nie szeroka :) Chyba, że nie masz miejsca...To rozumiem. I tak jest fajnie :P

Awatar użytkownika
LadyBlue
Użytkownik
Świnki morskie: Kubuś i Tymek,
oraz pies - Drops
Kontaktowanie:

Postautor: LadyBlue » 27 sierpnia 2012, 19:35

Podrzucam Wam fotkę klatki Kubusia z pierwszego dnia w nowym domu. Taaaaaką miał wielką chałupę :lol:

bbb09032012255.JPG

A teraz uwaga uwaga!! W czwartek trafi do mnie nowy świnek rasy Rex :) !!! Właśnie dostałam jego zdjęcie od hodowcy - już nie mogę się doczekać :)!!

sloneczko
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: sloneczko » 27 sierpnia 2012, 21:44

dimii pisze:Aaaa, teraz widzę że są trzy kuwety :lol: No, to wapienko wywal, a po za tym to nawet mi się podoba :) A nie lepiej byłoby połączyć klatki wzdłuż? Zawsze lepiej, jak klatka jest długa, a nie szeroka :) Chyba, że nie masz miejsca...To rozumiem. I tak jest fajnie :P

Znając siebie to za jakiś czas znowu coś wymysle :) moze zdecyduje sie na wielgachna 120 (bardzo sie mi podobaja , swinka pewnie tez ;) ) Mysle jeszcze o dziewczynkach :) moze to jakies uzaleznienie :O

LadyBlue-fajnie wyglada taka mala swineczka w tak duzej klatce. Mozesz zdjecie jakie dostalas wrzucic na forum?

Awatar użytkownika
kin28
Moderator
Świnki morskie: Gizmula [*] Daisy [*] Coco [*] Ada [*] Lilo
Kontaktowanie:

Postautor: kin28 » 27 sierpnia 2012, 22:35

Właśnie LadyBlue, pochwal się! :) Klatka fajna, ale jaka ogromna przy malutkim Kubusiu :D

Świnka to zwierzątko bardzo towarzyskie, znakomicie czuje się w towarzystwie pokarmu.

Awatar użytkownika
LadyBlue
Użytkownik
oraz pies - Drops
Kontaktowanie:

Postautor: LadyBlue » 28 sierpnia 2012, 4:30

Bardzo proszę - oto zdjęcie mojego nowego świniaczka :) Szkoda tylko że nie ma czrnych oczek, no ale i bez tago jest śliczny ;).

Rex synek 1od  Hannah i Donatello.jpg

Konto usunięte

Postautor: Konto usunięte » 28 sierpnia 2012, 9:11

Ale puszysty :3
Ja będę chciała łączyć 60 z 100, ale nie wiem czy wyjdzie :/

Awatar użytkownika
Engi
Moderator
Świnki morskie: [*]
Kontaktowanie:

Postautor: Engi » 28 sierpnia 2012, 10:04

Ladyblue fajna świnka. Na żywo jego oczy będą wyglądały jak czarne, bo są (chyba) rubinowe, więc tylko na zdjęciach i pod słońce będą miały czerwony odcień :)

Obrazek

Awatar użytkownika
LadyBlue
Użytkownik
oraz pies - Drops
Kontaktowanie:

Postautor: LadyBlue » 28 sierpnia 2012, 10:18

Wiem, wiem - będą w odcieniu wina ;)

Dzisiaj przyjedzie tymczasowa klateczka dla niego. Nie szalałam bo i tak będzie później do sprzedaży jak już chłopaki się ze sobą dogadają.

sloneczko
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: sloneczko » 28 sierpnia 2012, 22:38

dimii pisze:Ale puszysty :3
Ja będę chciała łączyć 60 z 100, ale nie wiem czy wyjdzie :/

Udało Ci sie klatki połączyc?

LadyBlue pisze:Bardzo proszę - oto zdjęcie mojego nowego świniaczka Szkoda tylko że nie ma czrnych oczek, no ale i bez tago jest śliczny .

Jest sliczniutki

Awatar użytkownika
Świnkowy poleca