Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

Klatki naszych swinek-galerie

Dyskusje związane z głównym lokum świnki morskiej.
Awatar użytkownika
raeylan
Użytkownik
Świnki morskie: Arya Luna Ginevra oraz Sansa Hermiona Nimfadora ♥ || Roczny york Emi oraz Sara - pekińczyk w wieku 7-lat, dwa kochane psiaczki ♥ || Effie - króliczek, baran francuski
Kontaktowanie:

Re: Klatki naszych swinek-galerie

Postautor: raeylan » 21 czerwca 2013, 16:26

Dziękuje. Ale nie dodałam, że to i tak będzie służyć jako jadalnio-sypialnia bo wieprze biegają luzem. Trzecia świnka też by tak latała.

Obrazek

Awatar użytkownika

Awatar użytkownika
Fafka123
Użytkownik
Świnki morskie: Harry (Harold) oraz Inu (Mopek) , dwa kochane czupiradła ♥♥♥
Kontaktowanie:

Postautor: Fafka123 » 21 czerwca 2013, 17:03

Raeylan, właśnie tą klatkę zamówiłam wczoraj wieczorem ;) Ta którą obecnie posiadam jest strasznie nie praktyczna. Muszę się do niej cały czas schylać co jest niewygodne a że jest wykonana z drewna przesiaka moczem i niedługo nie nadawałaby się do bezpiecznego użytku. Zamówiłam z bordową kuwetą :) Jakieś pomysły? Przejrzałam sobie wątek i obejrzałam wszystkie zdjęcia jednak nadal nie moge znaleźć czegoś co by nadawało się dla moich rozbójników. Hamaki są be. Chociaż zawiesiłam im kiedyś jeden zupełnie go olewali. Podusie nie słuzą do wylegiwania się a jedynie do zwiększenia rzeczy "zaznaczonych". Pewnie zrobie im półke i na tym się atrakcje skończą jeśli moi faceci nie potrafią skorzystać z innych zabawek...

Obrazek
Jest szał,łapki urywa, ogórki latają

Awatar użytkownika
Engi
Moderator
Świnki morskie: [*]
Kontaktowanie:

Postautor: Engi » 22 czerwca 2013, 15:52

Fafka masz drewnianą klatkę w domu? Daj zdjęcia :D

Obrazek

Awatar użytkownika
Fafka123
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Fafka123 » 22 czerwca 2013, 16:50

Engi pisze:Fafka masz drewnianą klatkę w domu? Daj zdjęcia :D

Ależ było zdjęcie : D No cóż wrzuce jeszcze raz.
Obrazek
Teraz się dużo pozmieniało. Domek jest drewniany, wszystko pozmieniało nieco miejsce, jest większe poidełko... Może wrzucę aktualne zdjęcia ;) Ogólnie klatka wykonana z komody. Wyjęłam półki, położyłam i gotowe. Z pomocą mamy zrobiłyśmy to w jakieś 10 min. Fajny patent ale na dłuższą metę męczy. Te półki, które wyjęłam z szafki wyłożyłam na spód. Musze je wyjmować i szorować a one i tak przesiąkły moczem i pomimo mycia zostaje ten zapaszek. Dodatkowo klatka nie ma zadaszenia i nie mogłabym nic powiesić. Chociaż raz mi się udało świnie nie zwracały uwagi na ten hamak. Może ze względu na nieciekawe umiejscowienie a może dlatego, że po prostu za czymś takim nie przepadają. Przekonamy się jak już w poniedziałek dotrze moja klateczka :)

Obrazek

Awatar użytkownika
alvantis
Użytkownik
Świnki morskie: Dunia [*], Łatek 1 [*], Łatek 2 [*], Pako [*], Tofik [*] , Mientus [*], Alfie, Crispy
Kontaktowanie:

Postautor: alvantis » 24 czerwca 2013, 20:57

klatka Tofika i Pako :)
Obrazek

OD 14.04.18r. ZE MNĄ:
Alfie i Crispy

Awatar użytkownika
Fafka123
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Fafka123 » 24 czerwca 2013, 21:22

No kropka w kropke z moją :D Dodam jutro zdjęcia a tak to ją z grubsza opiszę. Klatka taka jak alvantis, dałam domek ale zajmował sporo miejsca więc zrobiłam półkę za pomoca dołączonego paśnika. Jest trochę wysoka i knurki się tam nie wdrapią a gdybym obniżyła nie mogli by pod nią wejść... więc pełni rolę jedynie zadaszenia :) Na razie w niej ubogo. Półeczka, paśnik, poidło, dwie miski - narożna z karma, duża (gigantyczna powiedziałabym) miska przyłączona do klatki z warzywkami. Muszę się porozglądać za zewnętrznym, plastikowym paśnikiem bo ten co mają jest odkryty po obu stronach i świnki do niego włażą...

Obrazek

Awatar użytkownika
alvantis
Użytkownik
Świnki morskie: Dunia [*], Łatek 1 [*], Łatek 2 [*], Pako [*], Tofik [*] , Mientus [*], Alfie, Crispy
Kontaktowanie:

Postautor: alvantis » 24 czerwca 2013, 21:25

Fafka - u mnie też na początku było ubogo był tylko paśnik, poidełka, domek i miska, to wszystko xD teraz jest więcej, czekam na zdjęcia twojej klatki :D A ja nadal rozmyślam co jeszcze dołożyć do klatki moich świnek

OD 14.04.18r. ZE MNĄ:
Alfie i Crispy

Awatar użytkownika
raeylan
Użytkownik
Świnki morskie: Arya Luna Ginevra oraz Sansa Hermiona Nimfadora ♥ || Roczny york Emi oraz Sara - pekińczyk w wieku 7-lat, dwa kochane psiaczki ♥ || Effie - króliczek, baran francuski
Kontaktowanie:

Postautor: raeylan » 24 czerwca 2013, 22:35

Al (mogę tak do ciebie mówić? :3) a co dokładnie masz w klatce? U mnie na chwilę obecną to ubogo... bo moje dziewuchy nic nie szanują o.- na razie mają tylko miseczkę, paśnik i poidełko, a poza klatką tunelik. Strasznie ubogo ale wszystkie inne atrakcje jakie im planuje są w trakcie robienia/kupowania (przez neta :p) - chce im zrobić półkę (nie wiem jak udało im się rozwalić półeczkę...), hamaczek (tak sie zabrudził że był do wywalenia). Kupić taką kulkę na siano. Macie inne pomysły? :d
Ostatnio zmieniony 25 czerwca 2013, 13:14 przez raeylan, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek

Awatar użytkownika
alvantis
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: alvantis » 25 czerwca 2013, 11:45

raeylan - moje świnki w klatce mają aktualnie dużo i więcej raczej już się nie zmieści przy klatce 100 cm :p Mają: Półkę, tunel, duży domek na który wskakują i jest na nim ich legowisko, paśnik, 2 poidełka i 2 miski :) to tyle :) a po za klatką mają jeszcze jeden domek mniejszy który był poprzednio w klatce.Chcę też im kupić hamak, kulę na siano i jakieś inne zabawki :p Rozmyślam też nad zmienieniem trocin na żwirek i matę łazienkową ale wpierw muszę kasę uzbierać :p

OD 14.04.18r. ZE MNĄ:
Alfie i Crispy

Awatar użytkownika
raeylan
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: raeylan » 25 czerwca 2013, 13:14

Ja myślę nad zakupem 120 cm klatki ale to jak uzbieram trochę kasy :naughty:

Obrazek

Awatar użytkownika
Świnkowy poleca