Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

guzek nad łapką

Niezbędna pomoc w przypadku podejrzenia choroby lub innych problemów.
definitywna
Użytkownik
Kontaktowanie:

guzek nad łapką

Postautor: definitywna » 13 września 2013, 18:29

Witam was serdecznie. z góry piszę że wiem że już był taki temat, lecz jestem ciekawa waszej opinii na ten temat. Może któraś z was miała podobny problem jak mój.
Moja świnka ma już około 5/6 lat. Jakieś dwa tygodnie temu zaobserwowałam że wyszedł je guzek pomiędzy łapką a szyją. Teraz zauważyłam że jest on troche większy i zrobił się na nim delikatny strupek, nie leci z niego krew ani ropa. Przyznam się bez bicia, osobiście Szczurek nie był u Weta tylko i wyłącznie dlatego że nie chciałam narażać jej na niepotrzebny stres przejazdem. Byłam sama z zapytaniem i pokazaniem zdjęcia. Niedoświadczony pan weterynarz powiedział że BYĆ MOŻE spowodowane jest to wiekiem i BYĆ MOŻE jest to nowotwór.
Jeżeli któraś z was miała podobny problem albo wie co to może być, proszę o odpowiedź .

Pod linkiem są zdjęcia guzka:
Zdjęcia

Awatar użytkownika

Awatar użytkownika
Asia909
Użytkownik
Świnki morskie: Tośka <33333
Neska <33333
Ś.P. Kubuś <333333 na zawsze w naszej pamięci!
Kontaktowanie:

Re: guzek nad łapką

Postautor: Asia909 » 13 września 2013, 18:41

Hm wyglada to jak pieprzyk. Nie wyglada to na ropnia (jesli non stop rosnie to moze). Lepiej zebys poszla do weta ale juz specjalisty od gryzoni.

Zależy Ci na losie świnek morskich?
Planujesz mieć nowego podopiecznego?
Nie kupuj! Adoptuj!
ADOPCJE http://swinkimorskie.eu/adopcje.php
Jesteś zainteresowany adopcją? Pisz do mnie na PW lub na e-mail: [email protected]

Awatar użytkownika
vagina_denata
Zasłużony
Świnki morskie: Lucek, Harley, Remek
Kontaktowanie:

Re: guzek nad łapką

Postautor: vagina_denata » 13 września 2013, 19:46

To może być zmiana nowotworowa, ale na oko i przez internet nikt nie jest w stanie tego ocenić. Jeżeli to coś jest bolesne to może to być ropień.
Myślę, że stres świnki to w tym momencie sprawa drugorzędna i powinnaś znaleźć bardziej rozgarniętego weta i zabrać Szczurka do niego.

W orszak niech wierzy, kto nie wie gdzie idzie.

Wróć do „Choroby i problemy”