Ostatnio moja Buba zaczęła coraz chętniej włazić na podłogę - zawsze się tego bała. Koło doniczki z kwiatkiem zrobiła se ubikację... No i jak ostatnio sprzątałam zauważyłam wodę. Myślałam, że wylała się z doniczki jak ktoś podlewał, no i sprzątnełam. Za chwilkę znów była woda, a potem już zobaczyłam że to leci z pupy mojej świnki... Czy wiecie co to może być?!
Myślę że ona po prostu teraz dużo pije ze względu na wysokie temperatury i ma przez to bardzo rozcieńczony ten mocz, dlatego przypomina wodę. Ty jak wybijesz przez jeden dzień dużo to też będziesz tak miała, im rzadziej się sika tym mocz jest ciemniejszy.
[quote="Bercik"]Myślę że ona po prostu teraz dużo pije ze względu na wysokie temperatury i ma przez to bardzo rozcieńczony ten mocz, dlatego przypomina wodę. [/quote]
Mi też się tak wydaje,ale wolałem nic nie pisać, bo nie wiedziałem czy dobrze myślę. Mój Gacek też tak niedyskretnie i dużo siusiał... :kwasny:
Według mnie to jest silnie rozcieńczony mocz. No w końcu mocz w głównej mierze składa się z wody. Rano jak się wstaje i idzie zrobić siusiu, to mocz jest taki ciemny (przez całą noc zdążył się zagęścić). A w ciągu dnia, jak się pije dużo, to mocz jest jaśniejszy bardziej rozcieńczony. Może z racji upałów, świnka więcej pije, to mocz ma jaśniejszy