jestem nowym uzytkownikiem. Pozdrowienia dla wszystkich.

Posiadamy 4 swinki morskie, ktore trzymamy oddzielnie po 2 sztuki. Jedna z nich ma straszne problem ze skora. Mamy preparat w spray-u na pchly i wszoly, ale nie przynioslo rezultatu. Dodatkowo zastosowalismy na kark pipete na pchly I wszoly, ale tez bezskutecznie. Swinka sie drapala I drapie, az do rozdracis skory! Strasznie to wyglada. Poszlismy do weta (mieszkam za granica I za samo dzien dobry place 35 EUR!

1) jak dlugo stosowac najpierw Novoscabin? Jak pisalem 3 dni teraz I dzis bedzie kapanie w Nizoralu + kolejne smarowanie.
2) Ale co potem? 3 dni I kolejne kapanie w Nizoralu? Czy w szmaponie dla swinki morskiej I kolejne smarowanie Novoscabinem? Przejrzalem forum, ale nie znalazlem za bardzo odpowiedzi na to jak dllugo stosowac wlasnie ten Novoscabin.
3) Dajemy swince kwas askorbinowy na wzmocnienie. Mamy go w proszku I dajemy na ogorka. Swinki chetnie go jezdza, a ta dodana do wody/poidelka traci wlasiwoscio po parunastu minutahc od dodania do poidelka.
4) wyczytalem tez, ze po Novoscabinie powinnos sie wlasnie podac ten Ivomec czy to w zastrzyku czy w kroplach na kark. O ile moge sobie zalatwic od znajomego przez jego weterynarza Iwermektyne powiedzial mi szczerze, ze nie jest specjalista od swinek I nie orientuje sie jaka powinna byc ta iwermektyna w kroplach. Czy ktos z Was molgby mi doradzic bardziej szczegolow odnosnie tego leku?
Z gory dziekuje za pomoc!