Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

nowa świnka, nalot na uchu

Niezbędna pomoc w przypadku podejrzenia choroby lub innych problemów.
Diego
Użytkownik
Kontaktowanie:

nowa świnka, nalot na uchu

Postautor: Diego » 15 czerwca 2016, 12:57

w piątek dostałam świnkę morska ( długowłosą) . Została kupiona w sklepie zoologicznym, prawdopodobnie ma 6 miesięcy ( jest bardzo mały mieści się w mojej dłoni). podczas transportu siedział w sianku gdzie prawdopodobnie podrażnił sobie oko i lekko zaczęło ropieć ( przemywałam 1/2 razy dziennie przegotowaną wodą, jednakże chyba ma to oczko mniejsze) w niedziele klatka stała niedaleko otwartego okna i zaczął lekko kichać, jednak wczoraj dostał dziwnego nalotu na uchu. Czy jest to możliwe żeby miał jakąś alergie? Próbowaliśmy różnych owoców i warzyw chcieliśmy zobaczyć co lubi. Jest pełny energii biega skacze, przytula się, je swoje jedzenie, pije wodę( z miseczki, bo nie chce z poidełka ale zarówno jedno jak i drugi jest w klatce), dwa razy dziennie dostaje ogórka lub jabłko (bo najbardziej lubi) wypróżnia się normalnie i zdrowo.
jednak martwi mnie ten nalot.
Czy moglibyście od razu polecic jakiegoś dobrego weterynarz dla świnki morskiej w poznaniu (najlepiej okolice suchego lasu) lub w okolicach Lichenia?
dziękuję ;)
Załączniki
IMG_1481.JPG

Awatar użytkownika

Henia i jagoda
Użytkownik
Kontaktowanie:

Re: nowa świnka, nalot na uchu

Postautor: Henia i jagoda » 30 czerwca 2016, 21:24

Na SPŚM masz polecanych weterynarzy w danym regionie . Polecam ci kupić towarzysza bo sama świnka będzie smutna . Moja jagoda też to miła jest to prawdopodobnie swierzb. Jeśli nie jest rozwinięty dotanie świnka 2 zastrzyki . A jak gorzej to maść. Bynajmniej tak mój vet mówił.