Do tosia&lucynka : Jejku jaka ona jest chuda

aż jej kręgosłup widać

Też mam czarnego skinny i miałam dwa maluchy czarne też skinny (u mnie się urodziły) i nigdy nie wyglądały tak chudo

Z tego co widzę w miseczce to masz jakąś bardzo złej jakości karmę pełną ziaren, słonecznika czy kukurydzy, świnki tego nie jedzą, a przynajmniej nie powinny jeść ziaren, słonecznika sobie same też nie wyłuskają (to nie chomiki) pewnie ta karma to jakieś dziadostwo z Vitapolu i dla tego ją je a nie tyje, kup jej karmę dobrej jakości np. versele laga cavia nature no i w szczególności dokarmiaj ją świeżymi warzywami i zieleniną, trawą mleczem. Bo cały dzień na beznadziejnej suchej karmie sianie i kawałeczku papryki to długo Ci ta świnka nie pociągnie

Proponuję porządnie poczytać forum i zobaczyć jak prawidłowo odżywiać świnki.
Jejku ludzie co się z Wami dzieje że przed kupnem zwierzaka nie poświęcicie nawet trochę czasu na edukację na jego temat, tylko jak coś się dzieje to dopiero wtedy szukacie pomocy. No litości

Po co odrobaczałaś świnkę jak nie byłaś pewna czy ma robaki, dlaczego najpierw nie dałaś jej bobków do analizy ? takie leczenie na ślepo prędzej zaszkodzi niż pomoże, a spadek 20 g dziennie to bardzo dużo, radzę zacząć ją prawidłowo odżywiać, jeśli to nie przyniesie efektów to do weta, ale takiego prawdziwego od gryzoni a nie pierwszego lepszego .
takpoprostu: a dlaczego świnka nie chce jeść, nie je żadnych warzywa, trawy nic? Może ma jakiś problem z zębami?