Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

Świnka nie robi kup

Niezbędna pomoc w przypadku podejrzenia choroby lub innych problemów.
Riri
Użytkownik
Kontaktowanie:

Re: Świnka nie robi kup

Postautor: Riri » 17 września 2016, 11:53

A w czym ją najlepiej wykapać? Sama woda? Nizoral? Cos innego?

EDIT: Byłem ze świnka u weterynarza niestety specjalista od gryzoni jest na urlopie 2 tyg, świnka dostała krople na kark chyba imaverol i ja w domu wyparzylem cała klatkę + wyczesalem specjalnym grzebieniem jakieś 50 wszolow ale jeszcze tam są głownie na tyłku. Pani weterynarz, która mnie dzisiaj przyjęła powiedziała, ze jak te krople nie zadziałają a szczerze w to watpię to dostanie zastrzyk z iwermektyny. Na szczęście są tylko albo aż wszoly żaden świerzb ani grzybica. Ponawiam pytanie w sprawie kąpieli czy kapać i jak tak to w czym, zeby nie zaszkodzić śwince. Świnka jest kochana poddaje sie grzecznie zabiegowi mogłem ją wyczesywać z każdej strony a ta spokojnie wycinała sobie ogórka aż byłem w szoku. Dziękuje za odpowiedzi i pozdrawiam!

Awatar użytkownika

Awatar użytkownika
GalaxySparkle
Zasłużony
Kontaktowanie:

Re: Świnka nie robi kup

Postautor: GalaxySparkle » 23 września 2016, 21:25

Jejku, jaka ona jest śliczna. :3

Ja też raz przygarnęłam świnkę z towarzyszami w postaci wszołów. Dostałam wtedy lekarstwo, które działało przez cały cykl życia tych paskudztw i pozwoliło skutecznie się ich pozbyć. Jeśli pójdziesz do dobrego lekarza, znającego się na świnkach (a tylko do takiego powinno się ze świnkami chodzić), to z pewnością będzie dobrze.