Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

odchudzanie

Niezbędna pomoc w przypadku podejrzenia choroby lub innych problemów.
avril77
Użytkownik
Kontaktowanie:

odchudzanie

Postautor: avril77 » 17 marca 2008, 20:16

nigdy nie mieliscie wrazenia ze wasza swinka jest za bardzo puszysta?nigdy ich nie odchudzaliscie?moja wyglada jak bombka i nie wiem co z tym zrobic. :rozpacz: tylko moja psotka za bardzo nie chce biegac!pomocy!!! :wow: :niepewny:

Awatar użytkownika

Awatar użytkownika
Migusia
Użytkownik
Kontaktowanie:

Re: odchudzanie

Postautor: Migusia » 17 marca 2008, 20:42

Emi też jest taka ...puszysta,ale ja po prostu mnie j daję jej jeść teraz...ona trochę biega...sama się odchudzi...(tak przynajmniej myślę...)

Moje kochaniutkie maleństwa :
Obrazek

Awatar użytkownika
Magda_Oska
Zasłużony
Świnki morskie: Izzy, Klara, Elvirka [*], Elias [*]; FRETKI: Bajzel[*] i Chandramukhi
Kontaktowanie:

Postautor: Magda_Oska » 17 marca 2008, 21:48

Nie wiem czemu każdy kto do mnie przychodzi mówi, że mam wielkie świnki. Jak dla mnie to one są normalne :D Więc nawet nie myślę o odchudzaniu ich. Moje prosiaki nie są grube, są po prostu duże :)
Elias waży trochę ponad kilogram.

Pozdrawiam:
Magda_Oska
Obrazek

Awatar użytkownika
kasik
Zasłużony
Kontaktowanie:

Postautor: kasik » 19 marca 2008, 20:46

Uroda świnek jest taka, że wyglądają jak miniaturowe hipototamy ;)
Dorosła świnka morska może ważyć nawet ok. 1800g. No ale to wszystko uwarunkowane jest od jej budowy ciała.
Jeśli uważasz, że pomiomo tego wszystkiego, Twój świnkers jest za gruby, możesz zafudnować mu "kurację odchudzającą", polegającą na zwiększeniu ruchu - to nie tylko bieganie, ale np. wspinanie się by sięgnąć po jedzenie, i przejściu na karmę mniej kaloryczną, np. granulat i nieznacznie zmniejszenie jego ilości (ale broń Boże odstawienie całkowicie!), zrezygnowanie z marchewki - tuczy i siano bez ograniczeń ;)

Obrazek

Wróć do „Choroby i problemy”