Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

Wybredna ;(

Niezbędna pomoc w przypadku podejrzenia choroby lub innych problemów.
Aliseja
Użytkownik
Kontaktowanie:

Wybredna ;(

Postautor: Aliseja » 30 stycznia 2011, 20:21

Mam problem moja świnka jest bardzo wybredna i lubi jedynie natke pietruszki ,czasami skubnie jabłka i karmy ale nic więcej ani marchewki ani ogórka ,pomidora it,itp. nie lubi co mam robić?? Czy ktoś ma taką wybredną świnkę?

Awatar użytkownika

Awatar użytkownika
NiCiA
Użytkownik
Świnki morskie: Philipek i Kajtuś
Kontaktowanie:

Re: Wybredna ;(

Postautor: NiCiA » 30 stycznia 2011, 20:56

A ja bym spróbowała wymieszać jakieś karmy ze sobą i zobaczyć czy będzie ją jadła.Albo po prostu zmień karmę na VL Cavia Nature lub Complete - nie wiem jaką karmę kupujesz,ale tą kupić warto,jedna z najlepszych karm na rynku to jest.Z Versele-Laga karmy świnki chętniej jedzą.A jeżeli to także nie zadziała to po prostu spróbuj jeszcze inne karmy.
Ja nie mam żadnego problemu z moją świnką.Chętnie zjada swoją karmę,choć czasem zostawia jakieś zielone pałeczki.Od małego je VL Cavia Nature i bardzo mu smakuje.

A jabłka ? To normalne u świnek.Nie wszystkie je jedzą.Mój akurat uwielbia - zależy od gustów świnki.

Awatar użytkownika
Verka
Użytkownik
Świnki morskie: Snowflake, Olivia -samiczki sheltie
Jerry - samiec gladkowlosy srebrny agouti, Twister - samiec sheltie, Guinness- samiec gladkowlosy Cuy,
TM: Crazy- samiec abbisynka
Kontaktowanie:

Postautor: Verka » 30 stycznia 2011, 21:02

sprobuj koperek, i gruszke a co do niejedzenia jablek pomoglo dolozenie 2 swinki :D poza tym buraczki czerwqone surowe jeszcze lubia i selera pod kazda postacia zarowno korzen jak i naciowego

Awatar użytkownika
monila1000
Zasłużony
Świnki morskie: Lucky;)
Kontaktowanie:

Postautor: monila1000 » 31 stycznia 2011, 16:08

Ja całkowicie podpisuje się pod NiCiĄ bo mój świnek ma te same gusta co jej i polecam to samo co ona ;)

mój Lucky: Obrazek

Wróć do „Choroby i problemy”