Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

Częste kichanie i drapanie

Niezbędna pomoc w przypadku podejrzenia choroby lub innych problemów.
qwerty123

Częste kichanie i drapanie

Postautor: qwerty123 » 29 stycznia 2012, 21:20

hej ;) ostatnio zaobserwowałam u mojej świnki częste kichanie i drapanie. drapie się, może dlatego, że teraz ma grzybka, ale właśnie skończyłam ją smarować maścią, a ponadto drapie się w miejscach, w których nie ma objawów grzybiczych. martwi mnie kichanie. nie kicha cały czas, ale dosyć często. podejrzewam, że może ma na coś uczulenie, może na trociny? za tydzień jadę na wizytę kontrolną w sprawie grzybicy czy już jest wszystko w porządku to przy okazji zapytam się o to kichanie i drapanie, ale czy możecie mi na razie coś doradzić lub przedstawić swoje podejrzenia? z góry dziękuję za odpowiedzi ;) :)

chyba przeziębienie mogę wykluczyć, ponieważ czytałam, że świnka jest ospała, a mój świnek przeciwnie- skacze i biega jak szalony :)
Ostatnio zmieniony 29 stycznia 2012, 21:24 przez qwerty123, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika

Konto usunięte

Re: Co dolega mojej śwince morskiej?

Postautor: Konto usunięte » 29 stycznia 2012, 21:21

Mozesz dac na ten czas mate lazienkowa a pod to zwirek,przekonasz sie czy swinka kicha od trocin,jelsi nie przestanie to znaczy,ze nie trociny,a grzyb ma to do siebie,ze sie rozprzestrzenia.

qwerty123

Postautor: qwerty123 » 29 stycznia 2012, 21:26

wiem, że grzyb się rozprzestrzenia, ale właśnie zakończyłam kurację, smarowałam świnkę maścią właśnie na tą chorobę, która jednocześnie zapobiega rozprzestrzenianiu się ;)

Konto usunięte

Postautor: Konto usunięte » 30 stycznia 2012, 0:50

Spoko,tylko Ci mowie,ze to dziadostwo,wcale nie latwe do wyleczenia,czasem kuracje trzeba przedluzyc.