Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

POWAŻNE!!!!!!

Niezbędna pomoc w przypadku podejrzenia choroby lub innych problemów.
kasia11
Użytkownik
Świnki morskie: Naomi
Kontaktowanie:

POWAŻNE!!!!!!

Postautor: kasia11 » 21 maja 2012, 22:29

Moja świnka morska(Naomi)ostatnio w piątek miała dziwnie przekrzywioną głowe w jedną strone i sie przewracała.
Teraz nic sie z nią nie dzieje jest wszystko w porządku.Ma 3,4 miesiące.Ma specjalną karme z witaminkami,i płyn z zoologa z witaminą c rozcięczone z wodą bardzo dużo tego wypiła no i jest poprawa już nie ma takiej główki ALE CO TO MOŻE BYĆ!!!!!!!!please BARDZO please . A góry dziękuje za wszystko :)

Awatar użytkownika

Awatar użytkownika
Aperea
Hodowca
Świnki morskie: Hodowla Rasowych Świnek Morskich - APEREA
Kontaktowanie:

Re: POWAŻNE!!!!!!

Postautor: Aperea » 22 maja 2012, 8:53

Ja się dziwię, że Twoja świnka wobec tak poważnych objawów nie znalazła się jeszcze u weterynarza! Ta witamina z ZOOloga to moim zdaniem wielkie naciągactwo, utlenia się w błyskawicznym tempie stając się zupełnie bezwartościowa.
Kręcz czyli właśnie to przekrzywienie może być jednym z objawów naprawdę poważnej choroby! W najlepszym wypadku Twoja świnka ma zapalenie ucha. Idź z nią KONIECZNIE I BEZZWŁOCZNIE do weterynarza! Nieleczone zapalenie ucha środkowego może przejść w zapalenie ucha wewnętrznego i mózgu, a wtedy dochodzą jeszcze zaburzenia ruchu - kręcenie się w kółko - i zaburzenia równowagi.

kasia11
Użytkownik
Świnki morskie: Naomi
Kontaktowanie:

Re: POWAŻNE!!!!!!

Postautor: kasia11 » 22 maja 2012, 16:29

Dzięki wielkie właśnie byłam u weteryniarza i powiedział ,czy moja świnka nie jest odrobaczona.Może to dla was głupie i oczywiste ,ale mówie to nieśmiało ,że nie wiedziałam.Dostała pare sesji zastrzyków i jutro też.Nie miała temperatury ,więc jak sie będzie polepszać to będzie git. :D Dziękuje ci Aperea.

Wróć do „Choroby i problemy”