Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

male biale robaczki

Niezbędna pomoc w przypadku podejrzenia choroby lub innych problemów.
Awatar użytkownika
Dominika
Użytkownik
Kontaktowanie:

Re: male biale robaczki

Postautor: Dominika » 11 listopada 2007, 12:16

Marek Li pisze:(...)Ale 11 chyba nieczynne wszystkie sklepy.
Ale ja jestem we Wloszech, tu nie maja swieta.. Tylko, ze i tak jest niedziela.
motylek1007 pisze:ja nie jestem pewna czy to co dziala na psy nie zaszkodzi świnkom...
:zaglada: Ale to nie jakas chemia tylko zwykly czosnek. Chce jej pomoc.. Wczoraj wieczorem jej troche przytknelam, nie wsmarowalam oczywiscie, chodzilo tylko o rozniesienie zapachu. I swinka ma sie dobrze, wiec raczej jej nie zaszkodzilo. A co do efektu... :zaglada: chyba jednak malo skuteczny ten czosnek...
motylek1007 pisze:moze je wykąp w płynie do higieny intymnej to moze część tych robakow zginie....

Nie wiem juz sama, nie chce biedaczi teraz stresowac myciem. Poczekam do jutram.

Awatar użytkownika

Awatar użytkownika
motylek1007
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: motylek1007 » 11 listopada 2007, 21:44

Dominika pisze:
motylek1007 pisze:ja nie jestem pewna czy to co dziala na psy nie zaszkodzi świnkom...
:zaglada: Ale to nie jakas chemia tylko zwykly czosnek. Chce jej pomoc.. Wczoraj wieczorem jej troche przytknelam, nie wsmarowalam oczywiscie, chodzilo tylko o rozniesienie zapachu. I swinka ma sie dobrze, wiec raczej jej nie zaszkodzilo. A co do efektu... :zaglada: chyba jednak malo skuteczny ten czosnek...

nie mialam na mysli że to chemia, chodzilo mi o to, że to co dziala na inne zwierzęta (psy, koty itp) nie musi dzialac na swinki a moze wrecz zaszkodzic...

jak dzis wyglada sytuacja?

Bibi - spokony i zrównoważony kawaler
Czandor - rozbrykany prowodyl ;)

Obrazek

Awatar użytkownika
Dominika
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Dominika » 12 listopada 2007, 14:02

W porzadku, dostalam cos w Spray'u, tzn kupilam za 12 euro: CUNIACAR. Mam nadzieje, ze skuteczne... Wypsikalam nim swinke i klatke. Pozniej ja skontroluje, czy robaki sobie odeszly. Babka powiedziala, ze to nie wszoly tylko.... :hmmm: nie zapamietalam nazwy wloskiej, z reszta i tak nic mi nie mowila.
W kazdym razie, bardzo Wam dziekuje za porady i podtrzymanie na duchu, bo poczatkowo troche sie zestresowalam :)

Wróć do „Choroby i problemy”