Ja po prostu nie wierzę!
mikolaj90 pisze:Niby ten dział jest od pomocy o świnkach morskich ale dziwnie pomagacie :zdziwiony:
Chcesz pomocy? Po co? My staramy się pomóc Twoim świnkom, mówiąc żebyś ich nie rozmnażał, bo ciąża jest dla nich sporym obciążeniem, a po świecie błąka się masa niechcianych zwierzaków... a Ty i tak zrobisz swoje!
Więc jak kolejne samiczki odejdą, to nie miej do nas pretensji, że nie pomagaliśmy!
Jeśli chcesz być odpowiedzialnym właścicielem, to rozdziel samce od samic, albo wykastruj samce. Ale moja pomoc chyba nie będzie przez Ciebie odczytana jako pomoc.
mikolaj90 pisze:Trzymałem samice z samcem to się rozmnażały, trudno to zrozumieć ? :wstyd: Trzymałem je razem samca i samice, żeby mogły się rozmnażać a potem sprzedawać kolegą i koleżanką
Fantastyczna postawa...
mikolaj90 pisze:Musiałem sprzedawać bo mam małą klatkę i nie zmieściły by się w klatkach jak raz urodziło mi się ich 7.
Zastanawiam się jak dużą masz klatkę? Ale mogę się założyć, że i tak jest za mała dla tych 5 świnek jaka Ci została (ach... zapomniałam o maluchach).
Proszę zlituj się nad świnkami, nie rozmnażaj ich bez sensu. Rozsadź samce i samice do osobnych klatek i zapewnij im odpowiednią opiekę. A może wolisz dalej narażać życie swoich samic, dla kilku groszy zysku?
Dalej nie rozumiesz, czy pomagać dalej innymi słowami?