Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

Zaropiałe oczy

Niezbędna pomoc w przypadku podejrzenia choroby lub innych problemów.
Karena
Użytkownik
Kontaktowanie:

Re: Zaropiałe oczy

Postautor: Karena » 5 września 2009, 13:36

Na poraniony języczek dobry jest Sachol - żel dentystyczny. Jest bezpieczny, do kupienia w każdej aptece bez recepty. Mój wet kazał smarować tym język mojej świnki, która miała nadżerkę na nim.
Trzymam kciuki!

Duszek [*]

Awatar użytkownika

madzix

Postautor: madzix » 17 kwietnia 2012, 20:45

błagam o pomoc mam swinke z wada zgryzu i miała podpiłowane ząbki trzonowe i teraz nie chce jeśc nic zupełnie.... widac po swinku ze chce jesc ale tak jakby cos go bolało... jak mozna pomóc takiej swince????? :(:(:( ma ochote jeść i nie może.. tak mi go szkoda juz jest taki malutki... przez strzykawke tylko pije wode z ogórka i to jeszcze tak malutko ze szok. a nie chce go zmuszac bo juz tyle wycierpiał biedulek... moze ktos z was miał podobny problem..

Konto usunięte

Postautor: Konto usunięte » 20 kwietnia 2012, 8:30

Po prostu idz do weta ponownie,nic sama nie zrobisz,moze zeby sa zle spilowane?Swinke trzeba dokarmiac zmielona karma rozmoczona w wodzie i dopajac strzykawka bez igly do pyszczka.

Mimiszka

Postautor: Mimiszka » 12 maja 2012, 10:51

:cry: Mój Tituś ma jedno ale nie wiem czy to są zaropiałę oczy bo to bardziej takie bałe coś i wg ma chrypę i chudy..

Awatar użytkownika
nugatka
Zasłużony
Kontaktowanie:

Postautor: nugatka » 12 maja 2012, 15:36

Gdy świnki się myją, to wydziela się z oczu taka biała substancja, może to jest to? Ma chrypę? A może ma taki "głos"? Chudy? A ile waży i w jakim jest wieku? Zamiast wstawiać smutną minkę powinnaś wybrać się do weterynarza i sprawdzić, czy coś się dzieje.

lili

Postautor: lili » 9 lipca 2012, 20:28

Proszę o odpowiedź na pytanie- co zrobić jak świnka ma zaropiałe oko lub oczy. Piszecie farmazony zamiast udzielić krótkiej i zwięzłej odpowiedzi

Awatar użytkownika
nugatka
Zasłużony
Kontaktowanie:

Postautor: nugatka » 9 lipca 2012, 23:21

Jeśli śwince ropieją oczy należy udać się do weterynarza, a nie wypisywać farmazonów i głupich pytań na forach internetowych.

Awatar użytkownika
Aperea
Hodowca
Świnki morskie: Hodowla Rasowych Świnek Morskich - APEREA
Kontaktowanie:

Postautor: Aperea » 9 lipca 2012, 23:27

Iść do lekarza po gentamycynę.

Awatar użytkownika
Świnkowy poleca

Wróć do „Choroby i problemy”