Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

Drapanie świnki i dziwne bobki u drugiej

Niezbędna pomoc w przypadku podejrzenia choroby lub innych problemów.
Awatar użytkownika
Fafka123
Użytkownik
Świnki morskie: Harry (Harold) oraz Inu (Mopek) , dwa kochane czupiradła ♥♥♥
Kontaktowanie:

Re: Drapanie świnki i dziwne bobki u drugiej

Postautor: Fafka123 » 30 kwietnia 2013, 20:04

Aha, no cóż zaniepokoiłam się, bo przecież na stronach hodowli zawsze piszą o tej minimalnej wadze ;) Życzę zdrówka prosiakowi.

Obrazek
Jest szał,łapki urywa, ogórki latają

Awatar użytkownika

oki
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: oki » 1 maja 2013, 19:32

Nie wiem czy to zasługa owsianki ale mała dzisiaj ważyla już 137 g :) a co do bobka z włoskiem to udało mi się znaleźć że to świadczy o tym że w jelitach sierść zalega i przydałby się sok z ananasa tylko skąd ja taki weznę no i ona nie chce pić ...

sloneczko
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: sloneczko » 1 maja 2013, 20:12

A moze te wloski swiadcza o jakims pasozycie np tasiemiec i dlatego swinka taka chudziutka.

oki
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: oki » 2 maja 2013, 23:03

Nie to na bank włosy które zalegają w jelitach, częsta przypadlość królików no i świnkom długowłosym też to się zdarza - moja właśnie jest długowłosa. Bobki połączone włosami wyglądają jak sznur koralików, wczoraj znalazłam z 8 takich bobków połączonych ze sobą gdybym je złożyła to miałabym bobkowy naszyjnik :lol: dzisiaj jej dałam strzykawką sok z ananasa mam nadzieję że pomoże, VL complete ma w sobie odkłaczacz tylko że mała nie chce jej jeść :( jak do poniedziałku nic się nie zmieni to postaram się znaleźć weta i się z nim skonsultować. Dzisiaj z Wiką poraz pierwszy na kocyku popcorningowała :rotfl:

Sok z ananasa pomaga! dzisiaj już zaczęły pojawiać się ładne duże boby :) no i mała waży już 150g ! :yahoo:

Pokaże jeszcze jak wyglądały jej bobki połączone włosem

Obrazek