Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

świnki z zoologa w Wawie

Niezbędna pomoc w przypadku podejrzenia choroby lub innych problemów.
Awatar użytkownika
SPŚM
Użytkownik
Świnki morskie: dużo uratowanych:)
Kontaktowanie:

Re: świnki z zoologa w Wawie

Postautor: SPŚM » 13 marca 2013, 18:17

W sumie, to nic nie stoi na przeszkodzie (również prawnej) do trzymania razem świnek i królików w zoologu. Ważniejsze jest, że nie trzymają zwierząt tego samego gatunku, a różnej płci. Chociaż się niepotrzebnie nie rozmnażają.
My na pewno nie wydajemy świnek do jednej klatki z królikiem, tak samo zresztą czyni SPK.

Obrazek

Awatar użytkownika

Montis
Użytkownik
Świnki morskie: Lucky (niestety nie żyje)
Zara
Tola
Kontaktowanie:

Postautor: Montis » 13 marca 2013, 19:28

Jaka szkoda. To okropne. Ludzie są okropni. :( Bardzo podziwiam takie organizacje jak spśm i chętnie będę pomagać. Już nie raz robiłam zbiórki karmy do schronisk i szpitali dla zwierząt. Teraz może czas na świnki morskie! :D

Hej a tvn i uwaga może nasłać na nich jakąś organizację. Pokazać ludziom i ich uświadamiać. Ktoś ma znajomego w mediach? To trzeba nagłośnić. Robiłam stoisko wwf-u o nielegalnym przewozie zwierząt ludzie byli naprawdę zdziwieni jakie dzieją się straszne rzeczy. Ludzie po prostu nie wiedzą i trzeba im powiedzieć.

Kochajmy świnki i zajmujmy się nimi, bo ani się nie obejrzymy, a już ich nie będzie - Montis

Awatar użytkownika
Fafka123
Użytkownik
Świnki morskie: Harry (Harold) oraz Inu (Mopek) , dwa kochane czupiradła ♥♥♥
Kontaktowanie:

Postautor: Fafka123 » 13 marca 2013, 19:42

Montis, to nie jest głupi pomysł ;) To niektórzy ludzie są głupi i gdy zobaczą "artykuł o świnkach morskich" albo przełączą bo co się będą "głupimi" gryzoniami przejmować albo ich to zaciekawi i zostawią program...albo, albo.

Obrazek
Jest szał,łapki urywa, ogórki latają

Gr0m
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Gr0m » 13 marca 2013, 21:44

Wiecie co ? Ja robiłam ze znajomymi i wychowawczynią akcję w szkole, gdzie zbieraliśmy pieniądze na konie i uświadamialiśmy w jakich warunkach są transportowane i w jakich torturach zabijane, pokazaliśmy film, na którym było to dość drastycznie pokazane, chodziliśmy po całym mieście, a ludzie jak wychodzili z sali mówili ze śmiechem, że powinniśmy zrobić akcję jeszcze na kurczaki, bo też są przecież zabijane. Ludzie, którzy się nie interesują często nawet nie potrafią zrozumieć, że coś jest złe.

Kocixu

Postautor: Kocixu » 19 marca 2013, 11:29

Fakt faktem, ale dlaczego bardziej przejmujemy sie losem jakiegos konia a nie np. biedronki czy motyla? Bo co? Bo zwierze mniejsze to juz nie ma uczuc? Taki motylek zyje sobie zaledwie trzy dni a my tego nie szanujemu i i tak skracamy ich los. Kazde zwierze jest wazne. Skoro niektorzy tak placza o te konie to po jakiego wola jedza mieso?

Gr0m
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Gr0m » 19 marca 2013, 14:06

Nam się rozchodziło o to, że człowiek to przyjaciel człowieka, ja koniny nie jem akurat, bynajmniej nic mi o tym nie wiadomo. Ja tu tylko miałam na celu uświadomienie, że wiele ludzi nie interesuje nic w tym temacie.

Kocixu

Postautor: Kocixu » 19 marca 2013, 14:13

Koniny nie jesz a jesz hmm...kotlety? Przeciez taki kurczak tez musial byc zabity i co? Tez go bolalo, raczej tego nie chcial, cierpial. Mam takie samo zdanie jak Ci ludzie co z tamtad wychodzili. Nic w tym temacie czyli w jakim?

Awatar użytkownika
Świnkowy poleca