cześć mam świnkę dopiero trzy dni ma miesiąc .Nie wiem czy mam jej dać kolbe ma w klatce jeszcze suchą karmę i warzywa nie będzie za gruba prosze o pomoc
wika1723-Nie polecam kolb, są tuczące i niezdrowe dla świnek morskich. Niektóre zawierają składniki (np. miód, mleko), których świnki nie powinny jeść, także odradzam. Najlepszą "kolbą" dla gryzonia będzie świeża gałązka jakiegoś drzewka-brzozy, jabłoni, śliwy, gruszy, wierzby...
Też dawałem świnkom kolby, ale to się mija z celem, szajs. Z jednej kolby ci nie przytyje, jeśli już kupiłeś to daj bo szkoda wyrzucić świnka zje ze smakiem a jak nie to nie kupuj, zamiast tego kup ziółka
Pewnie, że można sobie raz na jakiś czas pozwolić. Po to sa kolby żeby urozmaicić i uszczęśliwić świnki Też czasami kupuję i mają trochę zajęcia Im rzadziej dostają tym większa radocha
Ola miała kolby jeszcze niedawno, ale już jej zbrzydły, woli obgryzać gałązki. To tak jak nasz MCDonald's czy KFC-jak kilka razy w roku sobie coś tam schrupiemy, nic się nam nie stanie