Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

Dyzio Gruby?

Niezbędna pomoc w przypadku podejrzenia choroby lub innych problemów.
Awatar użytkownika
_PaulinkA_
Użytkownik
Kontaktowanie:

Dyzio Gruby?

Postautor: _PaulinkA_ » 3 lutego 2009, 20:39

Mam malutki problem. Nie, inaczej mam grubiutki problem :P Ost. zauwazylam jak Dyzio ma niezly gardziel pod brudka :>
( jak dla mnie to slodziusko teraz wyglada =) ). No i z ciekawosci dzisiaj Go zwazylam. Dyzio wazy 1300g . Czy ta waga jest za duza czy w miare odpowiednia? Powinnam cos z tego powodu ograniczyc ( chodzi o jedzonko )? Dodam ze Dyzio ma 1.5 roku :)

I jeszcze jedna rzecz zauwazylam. U Dyzia na przednich lapkach pierwsze i ost paznokietki sa skierowane do srodka. Jest to przyczyna tej wagi ? Paznokcie obcinam mu sama zwyklymi cazkami. Poza tym nie zauwazylam aby z tego powodu mial jakiekolwiek problemy z chodzeniem czy cos. Dyziu ma caly pokoj dla siebie :> uwielbia biegac po dywanie, normalnie wszedzie go pelno ... :D A dzisiaj nawet nauczyl sie chodzic po panelach :> Wredziuch bede musiala drzwi zamykac od pokoju, bo bedzie buszowal po calej chacie.

No to oglolnie wszystko, mam nadzieje ze kilka odpowiedzi na moje pytania dostane :) Dz i Pozdrawiam :*

Awatar użytkownika

admin
Administrator
Kontaktowanie:

Re: Dyzio Gruby?

Postautor: admin » 4 lutego 2009, 16:46

Myślę, że jak na samczyka jest to waga do przyjęcia. Co do pazurków, to u niektórych świnek po prostu tak się zakręcają.

Karena
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Karena » 4 lutego 2009, 17:26

Trzeba pilnować, żeby nie przytył. Zero ziaren, lucerny, bo tuczące. I dużo ruchu.

Duszek [*]

Ana
Użytkownik
Świnki morskie: Funcia, Kevinek[*]
Kontaktowanie:

Postautor: Ana » 4 lutego 2009, 18:36

Myślę, że waga jest w miarę :). Skoro nie jest on"leniuszkiem" i biega po pokoju tak jak było przedtem to myślę że jest w porządku. A mojej śwince tez się tak pazurki zakręcają więc nie masz się czym martwić :D .

Awatar użytkownika
_PaulinkA_
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: _PaulinkA_ » 4 lutego 2009, 18:49

Ooo no to fajniuchno XD Nie nie jest to Swinka - Len!:P Jak do sql o 6 wstaje to juz domaga sie wyjscia z klatki i tak sobie biega do wieczora :> Ziaren nie je w ogole :) No to dobrze, bo juz myslalam ze Dyzio bedzie musial odwiedzic weterynarza a straaasznie tego nie lubi :PP

edit:
Dz za odpowiedzi :)

Awatar użytkownika
Magda_Oska
Zasłużony
Świnki morskie: Izzy, Klara, Elvirka [*], Elias [*]; FRETKI: Bajzel[*] i Chandramukhi
Kontaktowanie:

Postautor: Magda_Oska » 6 lutego 2009, 20:37

Mój Elias pewnie też coś koło tego waży :)

A pazurki wykręcają się Elvirce, mimo iż ma krótkie.

Pozdrawiam:
Magda_Oska
Obrazek

Awatar użytkownika
Świnkowy poleca

Wróć do „Choroby i problemy”