Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

Paraliż tylnych łapek

Niezbędna pomoc w przypadku podejrzenia choroby lub innych problemów.
Anonymous

Paraliż tylnych łapek

Postautor: Anonymous » 27 stycznia 2011, 13:16

Mam świnkę w tym roku będzie miała 5 lat. Ma paraliż tylnych łapek. Co mam zrobić?

Awatar użytkownika

Awatar użytkownika
Sensibles
Zasłużony
Świnki morskie: Xsara [*], Funiek
Kontaktowanie:

Re: Umarla swinka.paraliz czy moge miec nowa w tej samej kla

Postautor: Sensibles » 27 stycznia 2011, 14:25

Idź z tym do weterynarza. Nie jesteśmy internetowymi weterynarzami i ci niestety dużo nie pomożemy.
Leć do weta i on zadecyduje, co zrobić.

Idąc cmentarną aleją szukam Ciebie, mój przyjacielu.

Agus2011

Re: Paraliż tylnych łapek

Postautor: Agus2011 » 20 lutego 2011, 18:31

moja świnka Marsi ktora juz niestety niezyje tez tak miala. wzięłam maść która miałam w domu, ona ma nazwe''Arclaren''. Smarowałam tym łapki świnki i już po około tygodniu zaczęła normalnie chodzic!!! :D :D ta maść jest dla ludzi ja ja używałam jak zwichnęłam kostkę.

Gaga
Użytkownik
Kontaktowanie:

Re: Paraliż tylnych łapek

Postautor: Gaga » 11 marca 2011, 7:15

Hej!
Bez watpienia wizyta u weterynarza jest najrozsadniejsza porada, ale jesli nie mozesz z jakiegos powodu zrobic tego dzis to zrob to jak najszybciej. A tymczasem opisz mi prosze jak wyglada ten niedowlad.
Widzisz problem polega na tym ze rozne sa paralize i rozne ich przyczyny. Jesli chodzi o obydwie tylne konczyny to jest szansa ze z jakiegos powodu Twoja swinka ma olbrzymi niedobor witaminy C. Nie znaczy to ze nie musisz isc do lekarza. Nawet jesli chodzi tu jedynie o tak blaha przyczyne to i tak musisz znalezc powod tego niedoboru witaminy. Jedna z naszych swinek, Leo miala zaburzenia wchlaniania spowodowane gronkowcem. Widzisz wiec ze wizyta u lekarza jest nieunikniona.

Wróć do „Choroby i problemy”