moój Bobek(;)) jakoś tak dziwnie się zachowuje wcześniej jak wypuszczałam go z klatki to chetnie latał i podskakiwał. teraz jak go puszczam to od razu szuka wejścia do klatki i od razu do niej wraca a jak ja zamkne to kwiczy i gryzie klatke. czy może to oznaczać jakąś chorobę? chcialam zaznaczyc ze mam go dopiero miesiąc a on ma dwa miesiące.
Postautor: Konto usunięte » 22 czerwca 2011, 21:02
O boże co ludziom do głowy przychodzi ! może jest głodna,chce coś zjeść np.marchewke ,sianko,a tego nie ma .Chce żeby ją przytulić chce na ciebie uwagę zwrócić .Je chętnie ,pije ?
Może świnka po prostu czuje się tam bezpiecznie i chce posiedzieć w klatce. Zwłaszcza, że jest mała i mogła się czegoś przestraszyć, jakiegoś dźwięku lub innej rzeczy. Myślę, że nie jest chora.
A czy świnka podskakuje w klatce, cieszy się, bawi? Bo jeśli tak, to powinno być w porządku, ale jeśli nie, to znaczy, że świnka jest osowiała i może coś ją boleć. W takim wypadku należy udać się do dobrego weterynarza.
Świnki po jakimś czasie przestają skakać i biegać, ale to w późniejszym wieku. Wydaje mi się, że świnka po prostu chce się dostać do klatki, bo tam jest bezpiecznie . Osowiała może być dlatego, bo może brakuje jej jakiś witamin.
Myślę, że to po prostu ten wiek. Moje też jak były malutkie to z ciekawością wszystko sprawdzały, a teraz pokazują pazurki, dają dyla P.S:Skąd masz swojego prosiaczka?