Hej jest taka sprawa, że wczoraj kupiłam sobie cudną świnkę Manię. Niestety jest taki problem, że według mnie ona za często kicha. Boję się, że może to byc przeziębienie, ale niestety wizyta u weterynarza nie jest taka tania dlatego wole się upewnic, że coś jej jest niż isc i zapłacic za to, że pani mi powie iż świnka jest zdrowa. Jak mam to sprawdzi, że naprawdę jej coś dolega ?
Postautor: Konto usunięte » 9 września 2012, 13:23
Od trocin też może kichać, ale my przecież ci nie powiemy przez internet. Ja raczej obstawiam przeziębienie, w sklepach zoologicznych nikt nie dba o podawanie świniakom witaminy. Świnka=obowiązek, chcesz zwierzę wiec musisz zapewnić mu dogodne warunki.
To są przypuszczenia. Największa możliwość to właśnie przeziębienie. Moim zdaniem, jeżeli zależy Ci na zdrowi świnki, to wybierz się do tego weterynarza. Może to być przeziębienie, a może alergia, weterynarz, który zna się na takich rzeczach powinien to trafnie stwierdzić.
Yhmmm...tylko, że irytują mnie tacy ludzie którzy na początku piszą mi, że jest przeziębiona, a potem się czepia, że przez internet mi tego nie powie ;p Ale spoko, koniec rozmowy, żeby kłótni nie było ;]