Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

Dziwne zachowanie... Pomocy.

Niezbędna pomoc w przypadku podejrzenia choroby lub innych problemów.
Legionik97
Użytkownik
Kontaktowanie:

Dziwne zachowanie... Pomocy.

Postautor: Legionik97 » 26 listopada 2012, 20:09

Witam moja świnka Pinki od pewnego czasu ( z 2 tyg. ) zachowuje się bardzo dziwnie. Świnka leży na plecach i tak jakby nie mogła stawać na tylnich nogach ( robi wiele aby unikać kontaktu z podłożem ). Wcześniej otwierając klatkę biegała jak szalona po pokoju i nie chciała wracać teraz siedzi w miejscu rusza się tylko po picie i jedzenie. Dotykając ją w okolicach tyłka zaczyna piszczeć. Byłem z nią u weterynarza lecz stwierdził że nic jej nie jest ( Prawie się nie rusza i leży jak zdechła więc coś jej jest!). Proszę o pomoc...

Awatar użytkownika

Konto usunięte

Re: Dziwne zachowanie... Pomocy.

Postautor: Konto usunięte » 26 listopada 2012, 21:09

Skoro jeden głupi weterynarz powiedział ci głupią rzecz, to wybierz się do innego. Dziwi mnie, że aż dwa tygodnie z tym czekasz O.o Świnka może mieć coś poważnego z łapkami czy kręgosłupem. Wolę nie oceniać, bo się nie znam, ale jestem pewna, że jeśli świnka nie zacznie być leczona-może się to dla niej źle skończyć.
Proponowałabym wyciągnąć z klatki domki czy półki, bo prosiakowi się jeszcze ubzdura aby dosięgnąć czegoś co jest wysoko i pogorszy się jego stan. Chociaż wątpię, że to zrobi, bo z twojego opisu wynika, że świnkę bolą łapki.