Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

Jak podawać krople do nosa?

Niezbędna pomoc w przypadku podejrzenia choroby lub innych problemów.
Jaśmina_i_Ozzy
Użytkownik
Kontaktowanie:

Jak podawać krople do nosa?

Postautor: Jaśmina_i_Ozzy » 11 grudnia 2014, 20:01

Witam Was. Od miesiąca jestem wlascicielka malego Ozziego. Niestety biedak dostał kataru. Kiedy zobaczyłam tylko okropne ropsko przy nosku (wcxoraj) udałam się do weta. Po badaniu okazało się, że temperatura ciała jsdt okej , a płuca czyste. Doktor stwierdził, że nie ma potrzeby antybiotyku. Podawać dwa razy dziennie witaminę C, okruszek rutinoskorbinu i krople do nosa! Są zmorą bo nie wiem jak mu je podawać. Dziś próbowałam palcem ale nie jestem pewna czy to skuteczne. Macie jakieś sprawdzone sposoby? Będę wdzięczna za pomoc.

Awatar użytkownika

Awatar użytkownika
ewelkka
Użytkownik
Świnki morskie: PAMCIA i TRUSIA [*]
Kontaktowanie:

Re: Jak podawać krople do nosa?

Postautor: ewelkka » 3 stycznia 2015, 13:54

hmm, nie musiałam nigdy nic podawać świniaczkom do nosa, więc sama nie mam pomysłu, jak by to skutecznie zrobić, pewnie też próbowałabym palcami.
Ja natomiast mam problem z podawaniem mojej śwince tabletki, ponieważ ma słaby apetyt po zastrzykach i nie chce nic jeść za bardzo, a próbowałam rozkruszać na proszek tabletkę i wsmarować w ogórka czy listka buraczków, coś tam pogryzła ale czy skutecznie, niestety nie wiem, bo jak już poczuła tabletkę na listku w sensie inny smak, to już jakby straciła ochotę na jedzenie..

Kolejny post, w którym nie masz nic istotnego do dodania. Nabijanie.
Sensibles

Obrazek
PAMCIA i TRUSIA [*] 04.01.2015 :(

Jaśmina_i_Ozzy
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Jaśmina_i_Ozzy » 3 stycznia 2015, 14:01

Prosiaka na plecy i z powietrza wpuszczac do noska. Musiałam zasięgnąć porad weta bo paluchem nie bylo skuteczne. Ozzy jest już zdrowy i radosny.

Awatar użytkownika
ewelkka
Użytkownik
Świnki morskie: PAMCIA i TRUSIA [*]
Kontaktowanie:

Postautor: ewelkka » 3 stycznia 2015, 14:11

Jaśmina_i_Ozzy pisze:Prosiaka na plecy i z powietrza wpuszczac do noska. Musiałam zasięgnąć porad weta bo paluchem nie bylo skuteczne. Ozzy jest już zdrowy i radosny.

no i super :)
ja z moją jedną mam niestety większy problem :( mianowicie nowotwór ją dopadł i w poniedziałek zabieg wycinania guza, więc jest taka wystraszona i smutna jakaś, i leków nie chce za bardzo przyjmować...

To nie jest wątek o problemach Twojej świnki, więc nie pisz tu o niej, bo nic nowego (ponownie!) do tematu rozmowy nie wniosłać, a zaśmiecasz temat off=-topem. Ponownie nabijanie postów.
Sensibles

Obrazek
PAMCIA i TRUSIA [*] 04.01.2015 :(

Wróć do „Choroby i problemy”