Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

Kuweta

Rozmowy na temat wyposażenia klatki oraz innych akcesoriów.

Czy Wasze świnki załatwiają się do kuwety?

Tak
16
30%
Nie
37
70%

Liczba głosów: 53

Awatar użytkownika
Karolajna
Użytkownik
Świnki morskie: Kasia, Kuba, Nutka, na zawsze w moim sercu ['] (oraz szczur Stefan [*]), obecnie 5 szynszyli: Zuzia, Rózia, Fruzia, Suzie i Lilka
Kontaktowanie:

Re: plastikowe

Postautor: Karolajna » 23 września 2008, 20:10

Bercik pisze:
Karolajna pisze:Bercik troszkę ironii chciałam dodać :D
Wiem że czytasz ze zrozumieniem.

no prawie wybaczone :cool:

a Sonice i tak chyba się nie wytłumaczy

No wiesz... Ja bym powiedziała ze ty nie czytasz ze zrozumieniem? Jesteś starsza więc ty masz więcej pojęcia :hyhy:

Mi z początku też nie można było przetłumaczyć, ale człowiek uczy się przecież na błędach, Sonica się wkrótce o tym przekona, że to najgorszy pomysł z tym kartonem.

"Za­rozu­miałością oraz bez­czel­nością człowieka jest mówienie, że zwierzęta są nieme, tylko dlatego że są nieme dla jego tępej percepcji." ~Mark Twain
Moje kochane świnki na zawsze w moim sercu... Dobranoc aniołki.

Awatar użytkownika

Awatar użytkownika
Bercik
Zasłużony
Kontaktowanie:

Postautor: Bercik » 24 września 2008, 18:32

:szok: :szok: :szok: :szok: Boże Karolajna TY SIĘ CHYBA ZESTARZAŁAŚ!!
gadasz jak stara

Kartony niestety są brudne i po czymś dlatego to jest kiepski pomysł

Samotność to taka straszna trwoga
Ogarnia mnie, przenika mnie

Brila
Użytkownik
Świnki morskie: Lucek.
Kontaktowanie:

Postautor: Brila » 24 września 2008, 20:06

Wy się tu męczycie, ale zastanówcie się trochę, że granulaty są drogie. I ja przy swojej nadmiernej czułości na brud (a chociaż może i nie nadmiernej, dwie świnie w jednej klatce = dwa razy więcej produkcji czekolady) zmieniałam granulat bodajże co 2, 3 dni z trocinami (bo na samych granulkach było im zbyt twardo). Chociaż faktycznie, bardzo miło wspominam ten rodzaj ściółki, bardzo higieniczny. :)

Na czas wakacji powracam do forumowania :)

Awatar użytkownika
Bercik
Zasłużony
Kontaktowanie:

Postautor: Bercik » 24 września 2008, 21:54

ale jak chcesz mieć zwierzątka to niestety trzeba ponieść pewne koszty i konsekwencje posiadania

Samotność to taka straszna trwoga
Ogarnia mnie, przenika mnie

Awatar użytkownika
Karolajna
Użytkownik
Świnki morskie: Kasia, Kuba, Nutka, na zawsze w moim sercu ['] (oraz szczur Stefan [*]), obecnie 5 szynszyli: Zuzia, Rózia, Fruzia, Suzie i Lilka
Kontaktowanie:

Postautor: Karolajna » 24 września 2008, 22:18

Bercik pisze:ale jak chcesz mieć zwierzątka to niestety trzeba ponieść pewne koszty i konsekwencje posiadania

Do tego masz całkowitą rację. Jak się decydujesz na zwierzątko- zapewnij mu jak najlepsze warunki. Nikt by nie chciał żyć na mokrym kartonie.
Niestety każde zwierze ma swoją cenę. Ja akurat byłam do tego przygotowana, wiedziałam że to mnie wykosztuje. Obecnie jak dostałam żółwia (nie planowanie) musiałam się nim zająć. Akwarium i filtry miałam więc już miałam z głowy kupno akwarium i całego osprzętowania. Jakbym miała zaczynać od zera (bez akwarium i dodatków) to by na pewno mnie wykosztowało od 300-600zł. Obecnie jakby podliczyć żółwia to na miesiąc ogółem wychodzi mi ok. 50zł, tylko na jedzenie. Wody już nie liczę bo pewnie to kosztuje ok. 100zł :znudzony:

Berciku, ja stara? gdzie ja mam jeszcze trochę do 20 :hyhy: za 5 mies. będę mieć 15 dopiero :rotfl:

"Za­rozu­miałością oraz bez­czel­nością człowieka jest mówienie, że zwierzęta są nieme, tylko dlatego że są nieme dla jego tępej percepcji." ~Mark Twain

sonica
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: sonica » 24 września 2008, 22:36

A ja mam 5 psów 10 kotów 9 myszokoczków2 świnie a za niedługo więcej 2 chomiki kozy gołębie i ryby ale za nie długo 4 psy bo musimy uśpić jednego

Awatar użytkownika
Karolajna
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Karolajna » 24 września 2008, 22:38

sonica pisze:A ja mam 5 psów 10 kotów 9 myszokoczków2 świnie a za niedługo więcej 2 chomiki kozy gołębie i ryby ale za nie długo 4 psy bo musimy uśpić jednego

9 myszoskoczków?! czy ty je rozmnażasz? :szok:
Ale po co Ci tyle zwierząt jak ty nie umiesz im odpowiednich warunków zapewnić?

sonica
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: sonica » 24 września 2008, 22:41

:) tak miałam 12 ale je odałm

Awatar użytkownika
Karolajna
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Karolajna » 24 września 2008, 22:43

sonica pisze::) tak miałam 12 ale je odałm

Zwierząt nie można rozmnażać, tyle innych czeka na dom... Ludzie, po kiego wam rozmnażanie zwierząt, jak WY nie umiecie zapewnić im warunków! To jest nie humanitarne przecież! Jak kochasz zwierzęta to ich nie rozmnażasz!

sonica
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: sonica » 24 września 2008, 22:52

mam z bakrótowaci kasa z nich idzie na karme i na inne rzeczy i nie są męczone pierwszy mioty i 2 miesiące ostępów 2 tak samo i teraz jest 3 i koniec ja mam 1 samice 3 samce i 5 młodych

Awatar użytkownika
Świnkowy poleca

Wróć do „Akcesoria”