Cześć. Ostatnio pomyślałam żeby zrobić śwince legowisko w koszyku, tj. do koszyka wiklinowego włożyć koc, jakoś go przymocować czy coś, i żeby z tego było legowisko. Nie wiem czy ktos na to wpadł, ale nie widziałam takiego czegoś, więc pytam- czy to w miarę dobry pomysł?
Tutaj zdjęcie z neta o jaki koszyk mi mniej więcej chodzi
Ja kiedyś miałam szynszyla i miał taki koszyk z uchwytem podwieszony w klatce i się w nim wylegiwał. Jak to szynszyl, poprzegryzał go, ale miał chociaż przy tym fajną zabawę. Według mnie to dobry pomysł.
Coś takiego miała chyba ruby.Tyle,że ten koszyk przypominał bardziej połówkę kokosa. A no właśnie można coś takiego zrobić z większego kokosa.Pilniczkiem poprzecinać,zrobić dziurki na sznureczki,można by przyczepić karabińczyki,żeby był podwieszany.I coś do tego włożyć,ale to już według własnego uznania.
Proszę to miała ruby: viewtopic.php?f=80&t=3613 Według mnie całkiem fajne, ale moja woli leżeć na sianku lub trocinkach, raz miała taki a'la koszyk wiklinowy to omijała go szerokim łukiem.
Dzięki. Szczerze mówiąc to nie zauważyłam że ktoś to miał. A co do koszyka to chodzi mi żeby nie wkładać do klatki, tylko coś typu legowisko że położyć to na biurku czy coś i świniak śpi (na przykład)
Jasne, może być takie coś Jest tanie, a do tego, jeśli świnka ma skłonności do gryzienia wszystkiego, co popadnie, zetrze sobie ząbki (jeśli jest zrobione tylko z drewna, bo widziałam polakierowane .. O.o)