Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

Zabawki,rolka po papierze

Rozmowy na temat wyposażenia klatki oraz innych akcesoriów.
Awatar użytkownika
Tomuś1034
Użytkownik
Świnki morskie: Irysek a następny prosiaczek będzie Mikuś :)
Kontaktowanie:

Re: Zabawki

Postautor: Tomuś1034 » 3 lipca 2011, 11:37

damianek333 pisze:Świnką zabawki nie potrzebne, bo nie będą tego używać.
Ale takie rzeczy jak domki, hamaki, legowiska, tunele, półeczki można zrobić, to spodoba się świnkom ;)

No właśnie o to mi chodziło te zabawki
damianek333 pisze:domki, hamaki, legowiska, tunele, półeczki.

Nie zapomnę was !!
[*]Milka[*]Milek[*]Alvin[*]

Kocham świnki morskie :*

Awatar użytkownika

Awatar użytkownika
Damian_1
Użytkownik
Świnki morskie: Bamako
Kontaktowanie:

Postautor: Damian_1 » 3 lipca 2011, 13:09

No to ja miałem taki ładny domek w środku przedzielony na pół o długości 50cm, w klatce o długości 100cm, ale potem wywaliłem bo dużo miejsca zajmował.
Aktualnie mam w klatce tylko miseczkę, poidełko, kule na siano i czasami kolby albo jakieś gałęzie do ścierania zębów ;)

Konto usunięte

Postautor: Konto usunięte » 5 lipca 2011, 10:58

Ja niedawno podwiesilam kawalek tekturowej tuby ,bo moje panny czasem lubia poprzeskakiwac sobie,ale jak weszlam do kuchni to Lola spala w tej tubie,nogi zwisaly jej z przodu i z tylu a glowa na boku :mrgreen:

Awatar użytkownika
vagina_denata
Zasłużony
Świnki morskie: Lucek, Harley, Remek
Kontaktowanie:

Postautor: vagina_denata » 5 lipca 2011, 11:11

ruby_anger pisze:Ja niedawno podwiesilam kawalek tekturowej tuby ,bo moje panny czasem lubia poprzeskakiwac sobie,ale jak weszlam do kuchni to Lola spala w tej tubie,nogi zwisaly jej z przodu i z tylu a glowa na boku :mrgreen:

:lol: Jestem fanką jej trybu życia :D
Chłopcy mają hamak i małą poduszkę do spania. Na wybiegu bardzo lubią bawić się śmietniczką, zwłaszcza Piotruś często w niej przesiaduje :|

W orszak niech wierzy, kto nie wie gdzie idzie.

Konto usunięte

Postautor: Konto usunięte » 5 lipca 2011, 18:45

Lola na spacerze ma odlaczony umysl ,posiada tylko skurcze szczeki ,ktore sprawiaja ,ze trawa znika...
vagina_denata pisze:Jestem fanką jej trybu życia

No fakt,i widze duze podobienstwo z Luckiem,Lola potrafi zaskoczyc absolutnie wszystkim,ostatnio wygladala z klatki,zawsze jest otwarta,a kuweta jest dosc wysoka,wiec Lola musi stac na lapkach,zeby wygladac,ale Anita kusila ja bazylia,wiec Lola zyby poprawic sobie widocznisc podskoczyla,wsparla sie na przednich lapkach a tylnymi podpirala o takie zalamanie w kuwecie,taki jakby maly schodek,ja pekalam ze smiechu,do klatki wskakuje sama ale z klatki nie umie... :mrgreen:

Awatar użytkownika
Tajaa
Użytkownik
Świnki morskie: Lusiek i Niko :)
Kontaktowanie:

Postautor: Tajaa » 13 lipca 2011, 2:44

Bardzo fajne są kule smakule. Żeby wydostać jedzonko ze środka świnka musi się trochę pogimnastykować, a przecież ruch to zdrowie ;)
http://allegro.pl/trixie-kula-smakula-d ... 83502.html

Awatar użytkownika
vagina_denata
Zasłużony
Świnki morskie: Lucek, Harley, Remek
Kontaktowanie:

Postautor: vagina_denata » 13 lipca 2011, 20:13

ruby_anger pisze:Lola na spacerze ma odlaczony umysl ,posiada tylko skurcze szczeki ,ktore sprawiaja ,ze trawa znika...
vagina_denata pisze:Jestem fanką jej trybu życia

No fakt,i widze duze podobienstwo z Luckiem,Lola potrafi zaskoczyc absolutnie wszystkim,ostatnio wygladala z klatki,zawsze jest otwarta,a kuweta jest dosc wysoka,wiec Lola musi stac na lapkach,zeby wygladac,ale Anita kusila ja bazylia,wiec Lola zyby poprawic sobie widocznisc podskoczyla,wsparla sie na przednich lapkach a tylnymi podpirala o takie zalamanie w kuwecie,taki jakby maly schodek,ja pekalam ze smiechu,do klatki wskakuje sama ale z klatki nie umie... :mrgreen:

Taa, Lucek jak jest na wybiegu, a ja wkładam jedzenie do klatki nigdy nie wskoczy sam tylko siedzi i czeka aż go włożę :D Czasami wykorzystuje mnie też do wychodzenia - wygląda z klatki i udaje, że chcę na ręce, jak go biorę zaczyna się wiercić, więc go odkładam na dywan, a on cały szczęśliwy idzie na zwiady :D

Chłopcy ostatnio bawią się wyciągając siano w paśnika z zewnętrznej strony klatki. A że paśnik jest plastikowy i zabudowany muszą się nieźle nakombinować :)

W orszak niech wierzy, kto nie wie gdzie idzie.

Awatar użytkownika
Damian
Użytkownik
Świnki morskie: Jessi ;) fifi [*]
Kontaktowanie:

Zabawki.

Postautor: Damian » 14 lipca 2011, 9:53

U mnie jako dobra zabawka, służy kula na sianko, gdy jest napełniona sianem, Fifi musi się pogimnastykować, aby dostać źdzbło sianka ;)

Obrazek

Awatar użytkownika
Becia
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Becia » 14 lipca 2011, 11:39

Damian pisze:U mnie jako dobra zabawka, służy kula na sianko, gdy jest napełniona sianem, Fifi musi się pogimnastykować, aby dostać źdzbło sianka ;)

No u mnie to samo, tylko, że kula wypełniona jest trawą i mniszkiem lekarskim. I wiadomo zabawą dla moich prosiaków jest również wybieg. :D

Awatar użytkownika
Damian
Użytkownik
Świnki morskie: Jessi ;) fifi [*]
Kontaktowanie:

Postautor: Damian » 14 lipca 2011, 16:09

Becia pisze:
Damian pisze:U mnie jako dobra zabawka, służy kula na sianko, gdy jest napełniona sianem, Fifi musi się pogimnastykować, aby dostać źdzbło sianka ;)

No u mnie to samo, tylko, że kula wypełniona jest trawą i mniszkiem lekarskim. I wiadomo zabawą dla moich prosiaków jest również wybieg. :D

No fakt, wybieg również... :)

Obrazek

Awatar użytkownika
Świnkowy poleca

Wróć do „Akcesoria”