Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

Jaka miska?

Rozmowy na temat wyposażenia klatki oraz innych akcesoriów.
Awatar użytkownika
Karl Ruger
Użytkownik
Świnki morskie: Luna & Blanka
Kontaktowanie:

Re: Jaka miska?

Postautor: Karl Ruger » 27 czerwca 2011, 10:21

A czy ktoś ma do picia miseczkę, zamiast poidła?
Ja tylko miałam, jak czekałam na poidło i jak Blanka uczyła się z niego pić. (wtedy Luny jeszcze nie było). Ten tydzień był masakryczny! Trociny (wtedy nie miała maty) wsypywały się do miseczki, miseczka się przewracała, zalewała trociny... Nie polecam.

Obrazek

Living is easy with eyes closed.

Awatar użytkownika

Awatar użytkownika
Sensibles
Zasłużony
Świnki morskie: Xsara [*], Funiek
Kontaktowanie:

Postautor: Sensibles » 27 czerwca 2011, 13:03

Lucy_gryzoń pisze:A czy ktoś ma do picia miseczkę, zamiast poidła?
Ja tylko miałam, jak czekałam na poidło i jak Blanka uczyła się z niego pić. (wtedy Luny jeszcze nie było). Ten tydzień był masakryczny! Trociny (wtedy nie miała maty) wsypywały się do miseczki, miseczka się przewracała, zalewała trociny... Nie polecam.

Ja na początku podawałam wodę w miseczce. Masakra! Tak samo jak u Ciebie - trociny się wsypywały a Xsara ciągle wywracała miseczkę - chwytała zębami kanty miski i szarpała, aż się wywróci. Później, jak miała matę to Xsara załatwiała się do tej miseczki...Również nie polecam.

Idąc cmentarną aleją szukam Ciebie, mój przyjacielu.

Awatar użytkownika
Świnka Majka
Użytkownik
Świnki morskie: Majka moja kochana <3

Postautor: Świnka Majka » 27 czerwca 2011, 14:33

Ja zawsze miałam poidło. Zawsze przed przyjęciem świnki się przygotowywałam... :roll:

"... Patrzysz znów w ufne oczy swego przyjaciela, który na tak długo opuścił twe życie, ale nigdy nie opuścił twego serca.
A potem przekraczacie Tęczowy Most - już razem... "
http://www.youtube.com/watch?v=uethIWUYt5k _moja kochana . [*]

Gucio01
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Gucio01 » 27 czerwca 2011, 16:33

ja też he he
Gucio nie umiał pić na początku z poidełka, tylko w zoologu pił z normalniej miseczki. Przybliżyłam go do pojnika i zaczął pić. Dla mnie przyzwyczajenie świnki do pojnika było banałem.

Awatar użytkownika
Sensibles
Zasłużony
Kontaktowanie:

Postautor: Sensibles » 27 czerwca 2011, 17:02

Świnka Majka pisze:Ja zawsze miałam poidło. Zawsze przed przyjęciem świnki się przygotowywałam... :roll:

Sugerujesz, że nie byłam przygotowana? Po prostu jak ją kupowałam to mi sprzedawczyni powiedziała, że ona z poidełka pić nie umie. Kupiłam i miseczkę, i poidełko. Wkładałam i jedno i drugie do klatki, ale poidełko Xsara ignorowała, bo nie potrafiła z niego pić. Dlatego byłam przygotowana, po prostu to świnka nie była przygotowana na poidełko.

Gucio01 pisze:Dla mnie przyzwyczajenie świnki do pojnika było banałem.

Bo tutaj nic nie trzeba specjalnego robić. Według mnie nawet nie musiałaś mu pokazywać. Świnki z natury są ciekawskie (z tego co piszesz w innych tematach wynika, że Gucio jest bardzo ciekawski) i z czasem by sama odkryła, do czego służy poidełko.

Liptonka

Re: Miseczka z popielniczki.

Postautor: Liptonka » 27 czerwca 2011, 22:01

dobry pomysł z tą popielniczką jeśli jest nie używana. Moja przyjaciółka też ma popielniczkę zamiast miski a jej świnka chętnie z niej je ;)

Gucio01
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Gucio01 » 28 czerwca 2011, 0:40

Tak, tylko wtedy nie wiedział co to jest. A był jeszcze zestresowany, bo to nowe otoczenie...i też nic nie pił i nie jadł przez dwa dni. Siedział cały czas w domku i to był błąd, że go kupiłam...
Ostatnio zmieniony 28 czerwca 2011, 10:36 przez Sensibles, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: "Wtedy" a nie "w tedy". Pamiętaj o spójnikach. 3 kropki na końcu w zupełności wystarczą :)

Awatar użytkownika
Sensibles
Zasłużony
Kontaktowanie:

Postautor: Sensibles » 28 czerwca 2011, 10:36

W końcu by się domyślił. Może nie w 1 dzień pobytu u Ciebie, ale w końcu na pewno.

Awatar użytkownika
Karl Ruger
Użytkownik
Świnki morskie: Luna & Blanka
Kontaktowanie:

Postautor: Karl Ruger » 28 czerwca 2011, 20:39

Blanka też na początku nie wiedziała co to jest poidło, a poza tym kupiłam ją na alarmie- była w klatce z samcem, a ja nie chciałam zaciążonej samiczki. Więc, Świnka Majka, nie sugeruj, że odpowiednio się nie przygotowałyśmy.

Obrazek

Living is easy with eyes closed.

Konto usunięte

Postautor: Konto usunięte » 30 czerwca 2011, 21:35

Teraz jeszcze duża plastikowa ferplasta ;)

Awatar użytkownika
Świnkowy poleca

Wróć do „Akcesoria”