Kiki i Rika pisze:Ja polecam: Na podłoże klatki nasyp trociny , a na wierzch posyp sianka.
Robię tak ponieważ: Trociny wchłaniają mocz, a świnka lubi wylegiwać się w sianku.
-Jak ma się tak jak ja trzy świnki to sianko trzeba zmieniać co dziennie , a jak na podłoże klatki nasypie się trociny , a na wierzch posypie sianka to wtedy wystarcza to na kilka dni:)
ruby pisze:rafciol pisze:one nic nie wchłaniają - robi się bagno i śmierdzi''
W zyciu nie slyszalam takich glupot,trociny na czas zmieniane niegdy nie smierdza,to tak jak z gaciami,jak je bedziesz noisic tydzien,to jakie beda? a jak zmienisz codziennie to swiezynka,od lat stosuje zwirek drewniany i trociny, a swinie maja sucho,czysto i pachnaca.Nie wiem coscie sie tak uczepili tych trocin?
irminna pisze:Wnioskuje ze nie czujesz tego zapachu, ze nie przeszkadza zapach trocin ani swinki ktora chodzi po mokrych trocinach.
ruby pisze:irminna pisze:Wnioskuje ze nie czujesz tego zapachu, ze nie przeszkadza zapach trocin ani swinki ktora chodzi po mokrych trocinach.
A ja wnioskuje,ze masz niewiele doswiadczenia z trocinami,zapewniam Cie,ze trociny na zwirku nie smierdza,mam 4 swinki,2 biale,maja sucho i czysto,na tym punkcie mam fiola,a wchodzac do mojego domu nie domyslisz sie,ze sa tam zwierzeta,bo pachnie tylko czystoscia.
Wróć do „Sprzątanie i podłoża”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość