W poniedziałek kupuję 2 świnki i nie chcę aby siedziały na trocinach bo się do futerka przyklejają

A moje pytanie brzmi:
Czym różni się DryBed od takiego zwykłego kocyka polarowego?
Proszę o odpowiedź bo kocyk to tańsze rozwiązanie ale czy lepsze?

chupakabra pisze:Kto co woli, miałam matę łazienkową i teraz mam drybed i nie zastąpiłabym go niczym innym. Jest mega wygodny w sprzątaniu, utrzymaniu czystości i co najważniejsze świnka nie leży w wilgoci. Jest jej miękko, łapki jej się nie podrażnią i jest jej ciepło. Gdy miałam matę, to świniak mi ją zjadał. Obawiałam się w związku z tym o jego zdrowie. Pod matą w drewnianym żwirku zrobiła mi się kilka razy pleśń. Nie wiem dlaczego, przecież powietrze dochodziło bo w macie są spore dziurki. Być może była to wina żwirku...zakupionego na allegro. Mata jest taką jakby pianką, miękka dla zwierzaka ale niestety wsiąka w nią mocz. Bardzo trudno doprać przebarwienia, np po pomidorze. Trzeba ją dłużej suszyć niż drybed, ponieważ w piankę wsiąka woda. Może się wydawać, że jest sucha z wierzchu ale środek jest wilgotny. Mata jest tańszym rozwiązaniem, ale nie najlepszym. Jednak radzę ci abyś wypróbowała najpierw matę i jeśli nie przypasuje świnkom to wtedy zdecyduj się na drybed.
Wróć do „Sprzątanie i podłoża”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość