Właśnie też myślałem na tym ale znając moje świnki to one by się tam załatwiały A po za tym musiałbym kupić 2 a 2 takie by dużo miejsca zajeły (bo pod hamakiem o tunelem zostaje miejsce i świnki mogą sobie chodzić).
Ja bym zdecydowała się na hamak i tunel, każdy będzie miał swoje legowisko, a jednocześnie będzie różnorodnie. Legowiska też są fajne, sama trzymam "poduszkę" w klatce, ale trzeba się liczyć z częstym praniem. Leże moich świń właśnie się suszy
Nie chce legowiska bo chce żeby świnki miały dużo miejsca do biegania. Więc chyba zdecyduję się na ten tunel i hamak ale jak coś to dopiero w poniedziałek zamówie bo póki co kasy nie mam, więc możecie jeszcze wysyłać swoje propozycje i linki do ciekawych hamaków,tuneli itp. (w przystępnej cenie)
No niestety legowiska są raczej do większych klatek, chyba, że ktoś jest takim pomysłowym Dobromirem jak ja i zrobi je na płasko, tak, że świnki swobodnie biegają po nim Sprawdzałeś Timani.pl?
Te legowiska/owocki mają dwa przyczepy z haczykami, ale nie jest to jakoś pokazane na zdjęciu, więc nie wiem jakby to wyglądało... Chociaż przypuszczam, że zajmowałyby więcej miejsca niż hamak.
Moim zdaniem warto i potrzebne, świnki lubią takie rzeczy. Zwłaszcza hamaki i inne podwieszane są fajne, bo świnka może się schować na dole i wylegiwać się na górze
Te hamaki są robione z tkanin, chyba polaru (?), więc świnka nie będzie w stanie ich pogryźć, takie materiały są trudne do podarcia zębami. Nigdy nie słyszałam, żeby świnka gryzła hamak.