jednak zdjęcie jest niewyraźne.
 jednak zdjęcie jest niewyraźne. . Fotkę 3 mam czas jeszcze od dzielić od reszty bo jeszcze młody. A co do fotki 1 jeszcze to w czasie przed porodem fotki 2 był strasznie spokojny/na a po porodzie strasznie ruchliwy/wa stała się i goni fotkę 2. I obwąchuje zad. I w porównaniu do fotki 1 ma strasznie małe sudki. Strasznie ciężko jest zrobić małym ostre zdjęcie bo się okropnie wiercą.
 . Fotkę 3 mam czas jeszcze od dzielić od reszty bo jeszcze młody. A co do fotki 1 jeszcze to w czasie przed porodem fotki 2 był strasznie spokojny/na a po porodzie strasznie ruchliwy/wa stała się i goni fotkę 2. I obwąchuje zad. I w porównaniu do fotki 1 ma strasznie małe sudki. Strasznie ciężko jest zrobić małym ostre zdjęcie bo się okropnie wiercą. Wystarczy, że weźmiesz świnkę na kolanka i lekko przyciśniesz kciukiem nad brzuszkiem, jeżeli poczujesz zgrubienie (taką chrząsteczkę pionową) to ma tam schowane prącie
 Wystarczy, że weźmiesz świnkę na kolanka i lekko przyciśniesz kciukiem nad brzuszkiem, jeżeli poczujesz zgrubienie (taką chrząsteczkę pionową) to ma tam schowane prącie   Porównaj sobie ze swoją samiczką, ona tego na brzuszku nie będzie miała. Wcale nie musisz przyciskać mocno i ewentualnie wysuwać całe prącie jak to radzą, ja po prostu lekko macam brzuszek i sprawdzam co tam się chowa
 Porównaj sobie ze swoją samiczką, ona tego na brzuszku nie będzie miała. Wcale nie musisz przyciskać mocno i ewentualnie wysuwać całe prącie jak to radzą, ja po prostu lekko macam brzuszek i sprawdzam co tam się chowa   Jeżeli żadnego zgrubienia nie ma to jest to samiczka. A wąchać zad może bo samiczka świnki od razu po porodzie ma ruję, z drugiej strony jeżeli to samiec to kiepsko, mogą być maluchy
 Jeżeli żadnego zgrubienia nie ma to jest to samiczka. A wąchać zad może bo samiczka świnki od razu po porodzie ma ruję, z drugiej strony jeżeli to samiec to kiepsko, mogą być maluchy   Nie trzymaj tego młodego samczyka dłużej niż 3-4 tygodnie przy matce, a jak zauważysz, że interesuje się mamuśką wcześniej to od razu oddzielaj.
 Nie trzymaj tego młodego samczyka dłużej niż 3-4 tygodnie przy matce, a jak zauważysz, że interesuje się mamuśką wcześniej to od razu oddzielaj. i dokładnie samice jak mają rujkę to biegają za sobą nawet bez względu czy to samica czy samiec
 i dokładnie samice jak mają rujkę to biegają za sobą nawet bez względu czy to samica czy samiec  ta co urodziła to może mieć większe sutki, bo karmi
 ta co urodziła to może mieć większe sutki, bo karmi  U moich świń różnica też jest ta co karmiła ma większe od tej która nigdy nie karmiła
 U moich świń różnica też jest ta co karmiła ma większe od tej która nigdy nie karmiła  i postaraj się wrzucić fotkę 4 jeszcze raz to potwierdzimy płeć
 i postaraj się wrzucić fotkę 4 jeszcze raz to potwierdzimy płeć  a jak długo świnki są u Ciebie?? Bo rozumiem, że 2 pierwsze masz już jakiś czas
 a jak długo świnki są u Ciebie?? Bo rozumiem, że 2 pierwsze masz już jakiś czas 

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 1 gość