Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

Nasza świnka szuka męża ;)

Forum poświęcone ustalaniu płci, ciąży i opiece nad młodymi świnkami morskimi.
Awatar użytkownika
Asia909
Użytkownik
Świnki morskie: Tośka <33333
Neska <33333
Ś.P. Kubuś <333333 na zawsze w naszej pamięci!
Kontaktowanie:

Re: Nasza świnka szuka męża ;)

Postautor: Asia909 » 14 sierpnia 2013, 19:29

Tlumacz a i tak zrobi inaczej :/
Roczna swinka bedzie w niezlych bolach rodzic. Wiem jak bylo z moja 4 miesieczna swinka gdy rodzila. Myslalam ze bede zaraz dzwonic po weta bo tak piszczala...

Zależy Ci na losie świnek morskich?
Planujesz mieć nowego podopiecznego?
Nie kupuj! Adoptuj!
ADOPCJE http://swinkimorskie.eu/adopcje.php
Jesteś zainteresowany adopcją? Pisz do mnie na PW lub na e-mail: [email protected]

Awatar użytkownika

Awatar użytkownika
Susłowata
Użytkownik
Świnki morskie: Dropsio
Kontaktowanie:

Postautor: Susłowata » 14 sierpnia 2013, 19:30

"Tram tam tam, połączę tą świnkę z tą, ciekawe jaki mutant mi wyjdzie? Może pędzie mieć pięć łapek, może je? Moja samiczka na pewno tego bardzo chce. Co z tego, że potem trafiają się świnki z małooczem jak Żuczek? Wyrzucę je na śmietnik, może ktoś świnkę znajdzie. Albo świnka zdechnie w męczarniach... Co mnie to obchodzi! Ja się przez tydzień chcę pocieszyć małymi świnkami które będą mega słodkie!"

Podejrzewam, że właścicielka Bogu ducha winnej świnki ma podobne podejście...
Kobieto, opanuj się! Zachciało Ci się popatrzeć na małe świnki, no i co z tego? Wejdź na stronę DOBREJ hodowli, gdzie hodowca zna się na genetyce i wie, skąd krzyżowane prośki pochodzą! Zastanów się!
Co zrobisz, kiedy młode podrosną? Sprzedasz na tablicy.pl czy na allegro gadziarzom? A może upchniesz zoologom?
Czy zostawisz sobie i jeżeli "wykluje" się samczyk, to połączysz go z matką, a może z siostrą, jeżeli się urodzi? O ile świnki przeżyją...

Tylko durnie twierdzą, że zwierzęta nie mają duszy...
Caviarniana Dropsio

poziomka15
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: poziomka15 » 14 sierpnia 2013, 19:37

Ja tylko dodam,że to,że narodzona świnka wygląda normalnie-zdrowo i ma wszystkie 4 łapki,dwoje oczu itp. itd. nie oznacza,że jest ona faktycznie zdrowa. Większość wad pochodzących z takich kryć jakie planujesz dla swojej pupilki znajduje sie w środku zwierzaka. Są to przeróżne choroby i wady wątroby,nerek,serca i innych narządów. Świnka żyje w męczarniach,a ty myślisz,że jest zdrową i śliczną świnką tylko dlatego,że nie miałaś odpowiedniej wiedzy wtedy kiedy zechciałaś powołać na świat maleńkie,piękne świneczki..

Awatar użytkownika
SPŚM
Użytkownik
Świnki morskie: dużo uratowanych:)
Kontaktowanie:

Postautor: SPŚM » 14 sierpnia 2013, 19:41

Susłowata pisze:Wejdź na stronę DOBREJ hodowli, gdzie hodowca zna się na genetyce

Osobiście śmiem twierdzić, że żaden z hodowców nie zna się na genetyce.
Chyba, że mieli takowy przedmiot na studiach i zdali egzamin :)

Obrazek

poziomka15
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: poziomka15 » 14 sierpnia 2013, 19:49

Ale bynajmniej nie powołują na świat zwierząt,które muszą przeżywać swe życie w katuszach..
No i w tym co robią mają słuszny cel,a nie robią tego tylko po to żeby popatrzeć na małe świneczki. Oczywiście nie mówię tu o pseudo..

nika0209
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: nika0209 » 14 sierpnia 2013, 19:55

Ludzie, Wam się coś pomyliło!!! Po pierwsze to nie zamierzam mnożyć, tylko chciałam mieć jeden miot, żeby jej córeczkę zostawić, a na ewentualne pozostałe mam chętnych, bliskich znajomych. Po drugie nie zamierzam krzyżować syna z matką! Skąd takie wnioski?! Miałam świnki jako dzieciak, moja mama też i mnożyły się bez problemów więc o co to larum?!
VAGINA Ty się popraw bo powinnaś być DENTATA, a nie DENATA, no chyba że...
Dziękuję wszystkim za info. Szczególnie cenię te od SPŚM. Pomyślę nad rozmnażaniem świnki, ale tylko dlatego, że ani ja, ani moja córka nie przeżyłbyśmy śmierci naszej Jessie. Może kupimy młodszą koleżankę...
Tak na marginesie - to uważajcie na rodzenie dzieci własnych... To że w ciąży jest wszystko OK, wcale nie oznacza, że urodzi się zdrowe dziecko... wiem coś o tym. Więc obrończynie świńskiej cnoty - adoptujcie dzieci, jest ich tyle w domach dziecka. Nie ryzykujcie porodu, to boli, kobieta się drze, a i tak czasem zdrowe z pozoru dziecko rodzi się z problemami!!! I nie jestem tu teoretykiem, ale praktykiem!!!

Awatar użytkownika
Susłowata
Użytkownik
Świnki morskie: Dropsio
Kontaktowanie:

Postautor: Susłowata » 14 sierpnia 2013, 20:04

SPŚM pisze:
Susłowata pisze:Wejdź na stronę DOBREJ hodowli, gdzie hodowca zna się na genetyce

Osobiście śmiem twierdzić, że żaden z hodowców nie zna się na genetyce.
Chyba, że mieli takowy przedmiot na studiach i zdali egzamin :)

Uh. To co, oni na oślep łączą?

Tylko durnie twierdzą, że zwierzęta nie mają duszy...
Caviarniana Dropsio

nika0209
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: nika0209 » 14 sierpnia 2013, 20:17

Asia909 pisze:Tlumacz a i tak zrobi inaczej :/
Roczna swinka bedzie w niezlych bolach rodzic. Wiem jak bylo z moja 4 miesieczna swinka gdy rodzila. Myslalam ze bede zaraz dzwonic po weta bo tak piszczala...

Jak można zapładniać tak malutkie stworzenie? To dopiero bezmyślność! 4-miesięczna świnka rodząca!!! Nasza jak miała 4 miesiące, była połową tego co teraz! Kto krzyżuje dziecko? Kto Wam doradza takie rzeczy?!
Ostatnio zmieniony 14 sierpnia 2013, 20:25 przez nika0209, łącznie zmieniany 1 raz.

nika0209
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: nika0209 » 14 sierpnia 2013, 20:18

Asia909 pisze:Zastamawiam sie czy pisze to ona czy jej dziecko bo poziom myslenia jest bardzo niski :/

Obawiam się, że poziom mojej 8-letniej córki jest dużo wyższy niż szanownej Pani!

Awatar użytkownika
Asia909
Użytkownik
Świnki morskie: Tośka <33333
Neska <33333
Ś.P. Kubuś <333333 na zawsze w naszej pamięci!
Kontaktowanie:

Postautor: Asia909 » 14 sierpnia 2013, 20:20

Nika ja Tosie kupilam w ciazy. Ile ty masz lat? Bo na dorosla nue wygladasz wnioskujac po tym co piszesz -.- wez sie ogarnij!

Zależy Ci na losie świnek morskich?
Planujesz mieć nowego podopiecznego?
Nie kupuj! Adoptuj!
ADOPCJE http://swinkimorskie.eu/adopcje.php
Jesteś zainteresowany adopcją? Pisz do mnie na PW lub na e-mail: [email protected]

Awatar użytkownika
Świnkowy poleca