Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

Matka na zawszę z małymi ?

Forum poświęcone ustalaniu płci, ciąży i opiece nad młodymi świnkami morskimi.
nowak97
Użytkownik

Matka na zawszę z małymi ?

Postautor: nowak97 » 25 lutego 2012, 15:35

Czy jak by mi się trafiło że moje małe świnki miały płeć oby dwie samiczki to czy mogły być razem z mam przez cały czas ?
A samca do nowej klatki 50-75cm. Obecnie matka z małymi jest w 100cm klatce , wiec chciał bym je zostawić a i tak muszę kupić nową klatkę bo już nie będę dawał samca do samiczki. Obecnie samiec jest w pożyczonej klatce 50cm ,a samiczka jest z małymi ;) I jestem ciekaw czy mogę zostawic małe z matka , czy ich gryźć nie bd albo coś.

Awatar użytkownika

Konto usunięte

Re: Matka na zawszę z małymi ?

Postautor: Konto usunięte » 25 lutego 2012, 17:28

A dlaczego masz samca z samica razem?Rozdzielic sie powinno swinki przed ciaza,nie wolno rozmnazac swinek bez zarejestrowanej hodowli,ale tak samiczki moga zostac razem,tylko na pewno nie w 100 jesli bedzie ich wiecej niz 3

Konto usunięte

Postautor: Konto usunięte » 25 lutego 2012, 17:38

A hodowla to legalna, czy mam zacytować odpowiednie paragrafy i poprosić o namiary moderatorów, żeby z ramienia SPŚM zrobić interwencję?

Tak btw... jeśli jesteś trollem i specjalnie tak piszesz, to mnie nie irytuj i nie denerwuj, bo jak się uprę, to jestem baardzo upierdliwy.
Masz jeszcze jeden nick tutaj: astra (poprzedni wątek o 'chodowcy bez muzgu') czy jakoś tak;)
I wiem też już, że masz 13 lat. Nudzi Ci się? Po ucz się trochę. Albo poczytaj słownik ortograficzny.

tanakakt
Użytkownik
Świnki morskie: Zdzisław, Magdalena, Disel, Luci alias Piłeczka.
Kontaktowanie:

Postautor: tanakakt » 19 marca 2012, 10:51

A może by tak Jack Daniels zamiast straszyć paragrafami, doradził kastrację samczyka i wtedy problem rozmnażania się skończy???? Może by tak poradzić co z tymi młodymi co już są zrobić?! Sama mam samiczkę która właśnie urodziła, niestety kupiłam już zaciążoną, od ZAREJESTROWANEGO hodowcy, który zapomniał dodać że świnka jest w ciąży,mam już w domu samczyka, który właśnie czeka na kastrację,żeby mógł mieszkać razem z samiczkami.Więc może by tak zamiast straszyć i demonizować, nie rzadko młodych ludzi,podpowiedzieć coś o czym nie koniecznie muszą wiedzieć! Każdy wet wykastruje świniaczka.

Konto usunięte

Postautor: Konto usunięte » 19 marca 2012, 22:57

A moze by tak tanakakt by zwrocila uwagena fakt,ze uzytkownik zadajacy to pytanie jest zablokowany i nie przeczyta odpowiedzi?

Wróć do „Ciąża i płeć”