Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

Inu i Harry witają :)

Przywitaj się z innymi użytkownikami. Napisz coś o sobie i swoich zwierzakach.
Awatar użytkownika
Omega
Użytkownik
Świnki morskie: Misia [*]
Kontaktowanie:

Re: Cześć :)

Postautor: Omega » 16 listopada 2012, 15:47

Ja też gratuluję :D I oczywiście fotosy :look:

Zapałki 10gr, benzyna 30zł, widok palącej się szkoły... bezcenne! =]

Awatar użytkownika

Awatar użytkownika
Fafka123
Użytkownik
Świnki morskie: Harry (Harold) oraz Inu (Mopek) , dwa kochane czupiradła ♥♥♥
Kontaktowanie:

Postautor: Fafka123 » 16 listopada 2012, 16:22

Na razie z grubsza o charakterku mogę powiedzieć . Wkładam palec przez pręty a ten podchodzi niucha , niucha , niucha a potem wraca do sianka : D Zagryza marchewką i teraz ma w nosie moją obecność . Może to dlatego że jest teraz ode mnie wyższy z racji tego że stoi na większej komodzie a w zoologu był na samym dole i widział jedynie moje stopy ^^ Na szczęście jutro sobota i mogę spokojnie do późna obserwować mojego malca . A fotki oczywiście wstawię może jutro... Wygląda na zdrowego . Dotknęłam jego sierści i jest gładka , bez strupów czy krostek , oczy ma błyszczące a energii i apetytu mu nie brakuje . Gdy włożyłam go do klatki to tak popędził że jedynie zostawił za sobą kilka fruwających trocin . Jestem przeziębiona i trochę kaszle i boję się żeby jakieś bakterie ze mnie nie przeszły na niego dlatego od klatki na razie z daleka . Tak się już zaaklimatyzował że prawie marchewkę już zjadł :rotfl: Co prawda dałam mu tylko trzy grube kawałki ale juz ich prawie nie ma . W całym moim pokoju pachnie siankiem , świnką , trocinami i karmą . Jednym słowem zoologiem :) Mały łakomczuch zajada się i zajada .

Obrazek
Jest szał,łapki urywa, ogórki latają

Awatar użytkownika
Patrycja
Użytkownik
Świnki morskie: Lilly:)
Kontaktowanie:

Postautor: Patrycja » 16 listopada 2012, 21:33

więc życzę Ci samych niezapomnianych chwil i wiele radości z obserwacji i opieki nad Harrym

Awatar użytkownika
Fafka123
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Fafka123 » 17 listopada 2012, 10:15

Dziękuję :)

Obrazek

Awatar użytkownika
Fafka123
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Fafka123 » 17 listopada 2012, 11:16

Mogę mieć podejrzenia że świnka jest przeziębiona . Trochę kicha ale to naprawdę bardzo rzadko . Może też mieć na cos alergię ale obstawiałabym bardziej przeziębienie bo w zoologu stała na ziemi . Jak mam ja teraz z tego wykurować ? Dać mu coś ciepłego , jakieś witaminki ? Czy musze od razu iść z tym do weta ?

Obrazek

Konto usunięte

Postautor: Konto usunięte » 17 listopada 2012, 12:41

a na czym go trzymasz ?? bo jak na wiórach to może kichać od tego pyłku moje też tak miały :) a jeśli chodzi o przeziębienie to ulokuj go tak aby miał ciepło i dostarczaj wit C z owocami bądz kup w zoologu taka w kroplach do podawania do pyszczka :)

Awatar użytkownika
Fafka123
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Fafka123 » 17 listopada 2012, 17:15

Świniaczek jest na trocinach więc jest to bardzo możliwe że od pyłków to pokichiwanie . Taka króciutka relacja z dzisiejszego dnia :
Świnka jest coraz bardziej ufna . Zabiera mi smakołyki z ręki , gdy palec przez kratkę świnka do kratki , z ciekawością zwiedza moje łóżko , na kolanka sama wskakuje ale szybciutko zeskakuje . Jest mega sympatyczny i przyjacielsko nastawiony . Nawet mój tata który nie jest przekonany do gryzoni wymiział Harrego . Stał się rodzinnym pieszczochem :) Dziś zauważyłam że jego brzuszek jest jaśniejszy od reszty ciała . Mam już wyczajony jego ulubiony przysmak a mianowicie jest to korzeń pietruszki . Zajada się również ogórkami , marchewkami oraz selerem . Jest prze słodki ale coraz bardziej gdzieś ma moją obecność koło klatki :tooth: Przechodzę a on dalej zajada się warzywkami albo siankiem kiedy jeszcze wczoraj zamierał bez ruchu

Obrazek

Konto usunięte

Postautor: Konto usunięte » 17 listopada 2012, 20:01

Uważaj na pietruszkę gdyż zawiera dużo wapnia i mogą się robic kamienie na nerkach . Więc piertuszki nie dawaj dużo i często

Awatar użytkownika
Fafka123
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Fafka123 » 17 listopada 2012, 22:12

To znaczy nie nac tylko korzeń . To też może wywoływać kamienie ?

Obrazek

Konto usunięte

Postautor: Konto usunięte » 18 listopada 2012, 10:14

tak :) bo zarówno w naci jak i w korzeniu jest wapń :) dawaj ale w zdrowych ilościach i czestotliwościach :)

Awatar użytkownika
Świnkowy poleca

Wróć do „Powitania”